مشاور وزیر بهداشت و درمان دربابل: تبیین قانون جوانی جمعیت برای جامعه مامایی کشور از ضروریات است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، شهلا خسروی در همایش و نمایشگاه تبیین نقش ماما در دستیابی به اهداف قانونی جوانی جمعیت" در دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: جمعیت یک چالش جدی کشور و از دغدغههای مقام معظم رهبری است. با نرخ کم باروری و ادامه روند کنونی تمام تلاشهای جامعه مامایی هم برای افزایش جمعیت بیاثر میماند؛ بنابراین باید دست به دست هم دهیم تا مشکل جمعیت کشور مرتفع شود
وی با اشاره به اینکه برخی چالشهای جامعه مامایی در این حوزه به وزارت بهداشت و برخی دیگر نیز به دانشگاههای علوم پزشکی کشور برمیگردد تصریح کرد از مجلس و نمایندگانی که پیگیر اجرای قانون جوانی جمعیت هستند انتظار داریم که در اجرای قانون تمام دستگاههای مسئول را ارزشیابی کنند. زیرا اگر وزارت بهداشت به تنهایی تلاش کند، دستورالعمل و بخشنامه و پروتکل بنویسد، ولی سایر دستگاهها نقش آفرینی لازم را نداشته باشند، تلاشها بیثمر میماند.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی بابیان اینکه در برخی دانشگاهها و استانها با کمبود بیمارستانهای سطح دو مواجه هستیم و مادران باردار، خدمات مادران پرخطر و سطح ۳ را دریافت میکنند که منجر به افزایش سزارین میشود افزود برای تأسیس مراکز سطح ۲ در این استانها نیاز به بودجه داریم که امیدواریم با پیگیری مجلس و همیاری استانداریها این معضل حل شود.
خسروی افزود: مامایی یک تخصص است که هیأت علمیهای دانشگاه علوم پزشکی برای تربیت آن بسیار زحمت میکشند. از هر جایی به مهارت مامایی آسیبی برسد به نظام سلامت آسیب رسیده است.
ویگفت: متخصصان مامایی در ایران بهعنوان اولین خط تماس با همه خانمها فعالیت میکنند.و ماماها میتوانند با توضیحات و مشاورههای خود خانمها را به بارداری تشویق کنند و نکات سلامتمحور بارداری را برای مردم شفاف کنند.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی افزود: ماماها در مشاوره و آموزشهای قبل از ازدواج نقش مؤثری دارند.
وی با اشاره به این که بخش باروری کشور در وضعیت نگرانکنندهای قرار گرفته است افزود چشمانداز ۲۰ سال آینده کشور در حوزه باروری بسیار نگرانکننده است.
شهلا خسروی گفت: اکثر کشورهای منطقه در حوزه باروری وضعیت سبز و خوبی دارند و اگر ایران با همین دستفرمان فعلی پیش برود به وضعیت سیاه میرسد.
وی تصریح کرد: در صورت کاهش میزان باروری، کشور ما نمیتواند در آینده نیروهای جوان داشته باشد.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در خصوص اهمیت باروری در سلامت خانمها گفت خانمها باید دقت داشته باشند که فرزندآوری با تأخیر آسیبهای مختلفی دارد.
وی با اشاره به اینکه خانمها تا ۲۹ سالگی حداکثر قابلیتهای باروری را دارند.گفت: تأخیر در ازدواج شانس باروری را پایین میآورد و اقدامات درمان ناباروری با افزایش سن خانمها تأثیرات کمتری را بر جای میگذارند.
وی با اشاره به این که خیلیها برای باردار شدن نگران هستند افزود: بسیاری از افراد به دلیل شرایط حال حاضر و هزینههای زیاد از فرزندآوری میترسند.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی تاکید کرد متأسفانه در حال حاضر خانوادههایی که دغدغههای مالی ندارند کمتر به بارداری روی میآورند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما هنوز نتوانستهایم جایگاه واقعی مامایی را در نظام سلامت تعریف کنیم.
شهلا خسروی با اشاره به این که خدمات مامایی در چند سال اخیر نادیده گرفته شده است تصریح کرد: قانون فرزندآوری به ما کمک میکند تا جذب ماما را در بخش دولتی نظام سلامت افزایش دهیم.