معاون بین الملل بانک مرکزی گفت: تهران فردا میزبان رئیس کل بانک مرکزی روسیه است و مذاکراتی درباره توافقهای پولی و بانکی در بانک مرکزی انجام خواهد شد.
معاون امور بینالملل بانک مرکزی با تشریح جزئیات پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در تهران گفت: در این اجلاس علاوه بر تصمیمات مهمی در زمینه دلارزدایی و کاهش وابستگی به دلار در مبادلات بین اعضا در خصوص پیامرسان بین بانکی اعضا به منظور بینیاز شدن از سوئیفت تصمیمگیری خواهد شد.
کریمی گفت: به منظور گسترش و تقویت این اتحادیه، تلاشهایی به منظور پذیرش سایر کشورها در اتحادیه پایاپای آسیایی انجام شده است. در حال حاضر ۹ کشور عضو اتحادیه از زمان تاسیس تا کنون هستند که کشورهای مهمی همچون ایران، هند و پاکستان و دیگر کشورهایی در شبهقاره هند در این اتحادیه حضور دارند.
وی تاکید کرد: در اجلاس فردا (۲ خرداد) علاوه بر حضور ۹ عضو اصلی اتحادیه پایاپای آسیایی کشورهای روسیه، بلاروس، افغانستان و بانک توسعه اسلامی نیر حضور خواهند داشت.
معاون امور بینالملل بانک مرکزی در خصوص سطح برگزاری اجلاس پایاپای آسیایی گفت: اجلاس پنجاه و یکمین در سطح رؤسای کل بانکهای مرکزی عضو اتحادیه، جانشینان و قائممقامها و معاونان آنها به همراه مقامات بانکهای مرکزی سه کشور روسیه، بلاروس و افغانستان و بانک توسعه اسلامی برگزار خواهد شد.
وی درباره مذاکرات دوجانبه با روسیه در این اجلاس نیز گفت: فردا تهران میزبان رئیس کل بانک مرکزی روسیه خواهد بود و مذاکرات دوجانبهای با بانک مرکزی این کشور برای توافقها و اسنادی که در یک سال گذشته توسط طرفین به امضا رسیده است، بررسی میشود و روسیه نیز به عنوان عضو ناظر امسال در اجلاس شرکت میکند.
کریمی درمورد محتوای مذاکرات اجلاس فردا نیز گفت: علاوه بر اصلاحات پیشبینی شده در اساسنامه و رایگیری در این خصوص، یک سری اقدامات محتویی نیز در این اجلاس مورد بررسی قرار میگیرد و در آستانه برگزاری این اجلاس موضوعات مهمی همچون پیامرسان بینبانکی برای بانکهای مرکزی عضو این اتحادیه فراهم شده است که پیامهای بانکی میان اعضا را از سوئیفت بینیاز خواهد کرد و همچنین امکانسنجی و بهکارگیری ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی برای پرداختهای برونمرزی مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: در اجلاس فردا بر اساس برنامهریزیهای انجام شده از سال گذشته در کمیتههای تخصصی تلاشهای زیادی انجام شده است که اساسنامه این اتحادیه به نحوی که متناسب با تحولات فعلی پولی و بانکی بینالمللی باشد، اصلاح شود. بر همین مبنا مفاد مهمی از مواد اساسنامه به منظور اصلاح در زمینه تسهیل در عضویت سایر کشورها بازبینی شده و استفاده از ارزهای کشورهای عضو به عنوان ارزهای تسویه به شور گذاشته خواهد شد. علاوه بر نحوه عضویت و استفاده از ارزهای محلی برای تسویه مبادلات، سه ارز دیگر به عنوان ارزهای سبد تسویه در دستور کار اجلاس قرار دارد تا در حد امکان وابستگی و نیاز کشورها را برای پایاپایسازی در دفاتر اتحادیه به دلار و یورو کاهش دهیم.
معاون امور بینالملل بانک مرکزی با اشاره به اینکه ۹ عضو اصلی عضو اتحادیه پایاپای آسیایی هستند، اظهار کرد: سه کشور به صورت حضوری عضو ناظر در این اتحادیه هستند و امیدواریم تصمیمات خوبی در این اجلاس گرفته شود و گامی برای تقویت این اتحادیه در زمینه دلار زدایی و کاهش وابستگی به زیرساختهای پولی و بانکی تحت کنترل برداشته شود.