به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
معاون حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : اصول کشت یک محصول بیانگر مدت زمان مراحل رشد و ترکیب کشت محصول است در این الگو نکاتی همچون رعایت اصول اکو فیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری مورد توجه قرار می گیرد.
شریفی افزود:
الگوی کشت ابلاغی بر اساس پتانسیلهای هر منطقه است که توان تولیدی را در محصولاتی که در استان کشت می شود ارزیابی می کند .
وی ادامه داد: تناوب صحیح در جهت حفظ منابع ، پایداری تولید و امنیت غذایی، افزایش بهره وری در تمام زمینه های کشت، افزایش تولید، تناسب عرضه و تقاضا، تولید محصول سالم و تعادل مصرف آب از اهداف تدوین الگوی کشت است.
شریفی با بیان اینکه الگوهای کشت متاثر از سیاست های کشاورزی، در دسترس بودن نهاده های کشاورزی و فناوری است گفت: انتخابالگوی کشت مناسب در بهبود حاصل خیزی خاک و در نتیجه افزایش عملکرد محصولات مفید است .
همچنین الگوی کشت مناسب حفاظت از محصولات و در دسترس بودن مواد مغذی برای محصولات را تضمین می کند.
بر اساس بند ب تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور وزارت جهاد کشاورزی مکلف ابلاغ الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شد.