هزینههای تولید با بازگشت بقایا و پسماندهای کشاورزی به چرخه خوراک دام و طیور حدود یک پنجم کاهش پیدا میکند.
سیدعلیان افزود: خوراک دام و طیور در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد هزینههای تولید را تشکیل میدهد.
سیدعلیان با بیان این که اکنون بخشی از پسماندها و بقایای کشاورزی بدون فرآوری مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار داشت: ما به دنبال بازگشت بقایا و بازماندهای کشاورزی به چرخه خوراک دام و طیور در یک مدل توسعه صنعتی هستیم که در این مدل با یک فرمول و قاعده، بقایای کشاورزی با ارزش غذایی بالا وارد جیره دام و طیور میشود.
سیدعلیان هدف از این اقدام را تحول در خوراک دام و طیور، افزایش سود تولیدکنندگان و اقتصادی کردن تولید عنوان کرد.
سیدعلیان به میزان بقایای کشاورزی در حوزه باغی و زراعی اشاره کرد و گفت: سالانه ۳ میلیون تن سرشاخههای نیشکر، حدود دو میلیون تن سرشاخههای خرما، ۶۰۰ هزار تن پوست پسته، ۱.۵ میلیون تن بقایای مرکبات و دو میلیون تن بقایای زیتون در کشور داریم و با توجه به محتوای انرژی و پروتیینی که دارند، میتوانند به چرخه تولید خوراک دام و طیور بازگردند.
این مقام مسئول در همین حال ارزش اقتصادی ۲۶ میلیون تن بقایای و پسماندهای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی را بیش از ۵۱۶ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و بیان داشت: ۲۶ میلیون تن بقایا و بازماندهای گیاهی در بخش کشاورزی معادل ۱۳ میلیارد متر مکعب آب است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه خوراک دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال فعال کردن نزدیک به ۱۵۰ شرکت دانش بنیان در بخشهای مختلف از گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری تا پسمانده و بازماندهای حوزههای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی هستیم تا با دانش فنی بالا در زمینه بهرهوری کمک کنند.