بیش از ۲۷۰ بانوی گیلانی با آموزش و توانمند سازی در طرحهای ملی جهاد دانشگاهی ، وارد بازار کار شدند.
حمیدرضا مسکنی جفرودی افزود : در طرح توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ۲۷۰ بانوی گیلانی و در طرح توسعه مشاغل خانگی حدود ۲ هزار و صد نفر پس از شناسایی و توانمندسازی به بازار کار متصل شدند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه آموزشها در ۱۳ رشته هنری از جمله قالیبافی، دوزندگی، حصیربافی و رشتی دوزی است ، گفت: جهاد دانشگاهی در ادامه برنامه هایش قرار است تا ۲ سال آینده برای ۱۵ هزار نفر دیگر هدایت شغلی ایجاد کند.
حمیدرضا مسکنی جفرودی ، ایجاد مرکز مشاوره و اشتغال و خدمات نمایشگاهی و اتصال به بازار را از دیگر برنامههای جهاد دانشگاهی گیلان عنوان کرد.
آموزش رایگان پیشرانان به بانوان گیلانی و غیر گیلانی
خانم مرضیه قهوه چی ، یکی از ۹۰ پیشران در اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است که به ۴۵ نفر از بانوان
وی در حالی که پشت دستگاه چوبی حصیربافی اش مشغول کار است، میگوید در ۱۳ رشته هنری فعالیت دارد و نه تنها به زنان گیلانی بلکه به بانوانی از دیگر استانهای کشور نیز آموزش میدهد.
خانم سیما صفری میگوید : بانوی آبادانی هستم و آموزشهای رایگان در رشتههای حصیربافی ، نقطه کوبی ، آیینه کاری و گلدوزی را به صورت رایگان از خانم قهوه چی یاد گرفته ام و خداروشکر ماهانه به طور میانگین ۳ میلیون تومان درآمد دارم.
اما در اجرای طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار هم ۳۴ پیشران دخیل اند که خانم رقیه میرزایی یکی از این افراد است.
درآمدزایی با معرفی به بازار کار
گره گشایی زندگی با دوزندگی
زهرا امین پور یکی از بانوان سرپرست خانوار است که میگوید: در ۳ سال گذشته با حمایتهای خانم میرزایی توانسته
خانم جمیله احتیاط کار هم کارآفرینی است که با آموزش هر گره قالی به بانوان ، نقش موثری در گره گشایی مشکلات و افزایش تولید و درآمد دارد.
وی میگوید : ۴۰ سال است قالی بافی آموزش میدهد و در طول این سالها بیش از هزار نفر را آموزش داده و از آنها حمایت کرده تا تولیداتشان را در بازار هدف بفروشند.
صنایع دستی گیلان در بازارهای جهانی
انتظار حمایت
البته این بانوان از مسئولان میخواهند که به دلیل افزایش هزینهها با در اختیار گذاشتن تسهیلات مناسب در تهیه و فراهم کردن دستگاهها و امکانات مورد نیاز از کارشان حمایت کنند تا افزایش تولید در سال مهار تورم و رشد تولید داشته باشند.
نویسنده: سیده فهیمه هاشمی