کشت برنج در ۲ هزارمتر از شالیزارهای ساری بدون آب انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی ساری با اشاره به اجرای خشکه کاری برنج در ۲ هزار مترمربع مزارع روستای اسلام ده دهستان پنبه زارکتی بخش رودپی این شهرستان گفت: این رویه تغییر الگوی کشت برنج، کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب را در پی دارد.
سید اسماعیل علوی، خشکهکاری شالی در زمینهای مستعد را با هدف مقابله با خشکسالی شالیزارها و صرفهجویی در مصرف آب عنوان کرد.
علوی با بیان اینکه دوره رشد برنج در فصل گرم سال است، افزود: فرآیند کشت تا برداشت این محصول در معرض دمای بالاست که باعث افزایش تبخیر و تعریق زیاد و میزان مصرف آب بیشتر است.
وی روش «خشکهکاری» را به عنوان یکی از شیوههای جایگزین کشت معمولی برنج عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آب، معرفی شیوههایی از کشت و آبیاری که میزان مصرف آب را کاهش دهد، بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه در روش خشکه کاری با وجود صرفه جویی در مصرف آب، عملکرد محصول کاهش ۲۰ درصدی دارد، کشت بذر در بستر خشک را در کاهش آلودگی خاک و آب، بهبود تهویه خاک، بهبود شرایط خرد اقلیم مزرعه، کاهش بیماریها و آفات برنج، بهبود تراز آبی و پیشرفت اقتصاد منطقه با کاهش مصرف آب تا میزان ۵۰ درصد در مقایسه با روش نشاکاری سنتی را از مزایای شیوه کشت خشکه کاری برنج برشمرد.