آستان قدس رضوی برنامه های فرهنگی، اجتماعی و درمانی بسیاری را در زمینه تحکیم بنیان خانواده و جوانی جمعیت در حال اجرا دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی تا کنون اقدامات و خدمات گسترده ای را در زمینه جوانی
مالک رحمتی در تشریح سیاست های آستان قدس در زمینه جوانی جمعیت افزود: اولین حوزه این خدمت، فراهم کردن مقدمات ازدواج و تشکیل خانواده زوج های جوان، با اولویت خانواده های احسان پذیر است که تا کنون بیش از 6 هزار زوج در سراسر کشور از تسهیلات ازدواج و جهیزیه آستان قدس رضوی بهره مند شده اند.
رحمتی افزود: فعالیت های فرهنگی این حوزه با برگزاری کارگاه های آموزشی «ایران جوان» دنبال شده که در قالب آن، با مشارکت مساجد، نیروهایی از بدنه مردم به عنوان مبلغ و تسهیل گر جوانی، تربیت و مسئولیت جهاد تبیین این عرصه را عهده دار شده اند.
وی ادامه داد: فرهنگسازی درباره اهمیت ازدواج و فرزندآوری، تبیین آسیبهای سالمندی کشور و تقویت باورمندی به اهمیت جوانی جمعیت، مهمترین محورهای فعالیت این تسهیلگران در گروههای اجتماعی همچون مدارس، مساجد و حسینیه ها بوده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس اظهار داشت: دیگر تلاش فرهنگی این عرصه، امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده تا با اتکا به آن، آستان قدس رضوی با حمایت وزارت بهداشت، فعالیت های مشترک گسترده تری در حوزه حوزه جمعیت و سبک زندگی سالم اسلامی ایرانی داشته باشد.
رحمتی در تشریح فعالیت های این آستان مقدس در زمینه نیازهای درمانی مرتبط با فرزندآوری نیز گفت: احداث بزرگترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در بیمارستان فوق تخصصی رضوی که با بهره برداری از آن، روزانه حداقل 60 متقاضی از خدمات آن بهره مند خواهند شد و احداث و تجهیز مرکز درمان ناباروری میلاد در بیمارسـتان موقوفه امام رضا علیه السلام مشهد، با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد ریالی در ۱۵۰۰ متر مربع مساحت در سه طبقه و دارای سه اتاق عمل و تجهیزات پزشکی مدرن با ظرفیت پذیرش روزانه ۱۵ زوج از دیگر اقدامات آستان قدس رضوی است.
وی اضافه کرد: حمایت آستان قدس رضوی از فرزندآوری، رویکرد فرهنگی ویژه ای هم داشته که در قالب رویداد ملی «شکوه مادری» دنبال شده است. جامعه هدف این رویداد که طی سه سال گذشته، 91 هزار مخاطب از سراسر کشور داشته، مادرانی هستند که با کمتر از 40 سال سن، سه فرزند یا بیشتر دارند و با ایفای نقش مهم مادری، کانون خانواده خود را گرم تر و دغدغه های جمعیتی کشور را، به سهم خود کمتر کرده اند.
به گفته رحمتی گام دیگر این خدمت، حمایت ویژه آستان قدس رضوی برای کمک به اقتصاد خانواده ها و حمایت از زنان سرپرست خانواده است که با آموش مهارت، تامین نیازهای راه اندازی کسب و کار و برپایی بازارچه های حمایتی، به تقویت بنیان اقتصادی این خانوادهها کمک شایانی کرده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس بیان کرد: دیگر طرح خادمان و خادمیاران رضوی، رویکردی مادرانه داشته و تلاشش بر این بوده است که نعمت مهر مادری را به خانه هایی از آن محروم اند، بازگرداند. این مهم در قالب پویش «نذر امام» دنبال شد و به اعتبار نام مبارک حضرت رضا علیه السلام، گذشت شاکیان و همت خیران، زمینه آزادسازی مادران و زنان زندانی جرایم غیرعمد از زندان های شهرهای مختلف کشور فراهم شد و حدود هزار مادر از پشت میله های زندان به کانون گرم خانواده بازگشتند.
رحمتی تصریح کرد: برنامههای فرهنگی، اجتماعی و درمانی آستان قدس رضوی برای حمایت از ازدواج جوانان، درمان زوجهای نابارور، تجلیل مادران نمونه و به طور کلی تحکیم بنیان خانواده و جوانی جمعیت، در سال جاری نیز استمرار دارد و پیگیری آن تا زمان تحقق اهداف و سیاستهای کلان جمعیتی کشور ادامه خواهد داشت.