مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از انعقاد قرارداد ۱۸۳ میلیون یورویی برای ساخت توربینهای ۱۰۰ درصد داخلی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، علیرضا دانشی در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: مناطق نفتخیز جنوب ۷۵ درصد تولید نفت کشور و ۱۶ درصد گاز کشور را برعهده دارد و در حوزه جغرافیایی پنج استان فعالیت میکند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به برنامه ریزی خاص و انجام اقدامات مؤثر برای تعمیرات و بروزرسانی ماشین آلات دوار تصریح کرد: سالهای گذشته ۱۰ توربین تعمیرات عادی شده، اما سال قبل تعمیرات ۶۷ توربین در برنامه بود که برخی از آنها برون سپاری و برای برخی از آنها نیز به صورت درون سازمانی اقدامات مؤثری انجام شد؛ اکنون به تدریج توربینهای تعمیر شده در حال برگشت به مجموعه هستند.
وی با اشاره به اینکه نتایج این اصلاحات عقد قراردادهای فراوان و برداشتن گامهای بلند برای توجه به ظرفیت داخلی کشور است، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که دولت سیزدهم در وزارت نفت و علی الخصوص شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آن به عنوان شعار برتر خود قلمداد و پیگیری کرده توجه به شرکتهای دانش بنیان، مراکز دانشگاهی و همچنین علمی عمل کردن است؛ طی ۱۰ سال گذشته قبل از دولت سیزدهم اعتبار کل پروژههای پژوهشی به ۸۰ میلیارد تومان نمیرسید، ولی سال ۱۴۰۱ موفق شدیم که بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برنامه تعریف کنیم.
مهندس دانشی با اشاره به وجود ظرفیتهای خوب در مناطق نفتخیز جنوب و تلاش برای رفع مشکلات بخش تأسیسات با بروزرسانیهای مستمر از انعقاد قرارداد ۱۸۳ میلیون یورویی برای ساخت توربینهای ۱۰۰ درصد داخلی خبر داد.
وی با اشاره به اینکه یکی از حلقههای مفقوده در خصوص فعالیتهای صنعت نفت به خصوص بخش بالادستی توجه به چاههای موجود است، یادآور شد: ۸۰ درصد نفت در سنگهای کربناته وجود دارد و هرچه عملیات، برنامه ریزی و ارتقای دانشی خود را در این محدوده انجام دهیم، به این کمک میکند که اقتصاد توسعه چاهها را مدیریت بهینه کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه باید در بازههای زمانی طولانی امکان برداشت و تولید نفت از چاههای موجود را داشته باشیم، خبر داد: با فعالیتهای مؤثر در حال جبران حدود ۳۵۰ هزار بشکه افت تولید هستیم؛ اگر شرکتهای دانش بنیان نوآوری، برنامه ریزی و همکاری لازم را داشته باشند، حدود ۵۰ هزار بشکه عقب افتادگی تولید جبران میشود.
دانشی با اشاره به وجود نگاه کارشناسی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بیان کرد: اکثر طرحها و اقداماتی که در قالب عقد قراردادها صورت میگیرد، برای نگهداشت و ایجاد ظرفیتهای افزایش تولید است که با هدف تولید پایدار انجام میشود؛ در این زمینه تجهیزات ساخت داخل را جایگزین و نفس جدیدی به صنعت نفت کشور وارد میکنیم.
وی با اشاره به بازسازی و نوسازی تجهیزات در بازه زمانی بیشتر از یک سال اضافه کرد: تلاش میکنیم تا این تعمیرات و نوسازیها به مدت سه سالانه باشد تا تجهیزات تولید داخل به دست ما برسد؛ البته خوشبختانه تعداد زیادی از محصولات در صنعت نفت برای اولین بار تولید شده و حتی متقاضی استفاده از آمریکا هم دارند و این به معنای شکستن تحریمها تلقی میشود.