رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به گامهای ایران و روسیه برای بهره گیری کامل از ظرفیت کریدور شمال_جنوب گفت: پیشنهاد مشارکت سه جانبه ایران، روسیه، امارات و همچنین مشارکت سه جانبه ایران، روسیه و عمان با هدف شکل گیری کریدور بزرگ غلات را در اجلاس کازان پیگیری کردیم.
وی گفت: علاوه بر اقدامات انجام شده و در حال اجرا در راستای تقویت زیرساخت های کریدور شمال – جنوب در مسیرهای ریلی، دریایی و زمینی، در نگاه بلندمدت می توان فعال سازی مسیر دریایی کریدور به سمت امارات و عمان را فعال کرد.
معاون وزیر صمت گفت: در این راستا نیازمند حداقل ۱۰۰ فروند کشتی باربری هستیم که تاکنون ساخت ۱۰ کشتی باربری با همکاری میربیزینس بانک و بانک ملی ایران تأمین مالی شده است و در این راستا، نیاز است که طرف روس نیز مشارکت فعالی با افزایش ناوگان و تقویت بنادر خود در دریای خزر و ولگا داشته باشد.
پیمان پاک گفت: در نشست های کازان فروم ۲۰۲۳ از این طرح ایران استقبال شد و با توجه به ظرفیت ها و وضعیت کنونی مناسبات تهران – مسکو می توان با تشکیل کارگروه ویژه ای در دولت سیزدهم، شکل گیری کریدور غلات را دنبال کرد.
پیمان پاک خاطرنشان کرد: در حاشیه چهاردهمین اجلاس اقتصادی روسیه – جهان اسلام همچنین نشست های خوبی با هدف توسعه همکاری ها در زمینه معرفی صنایع غذایی حلال ایران به روسیه و دیگر کشورهای منطقه اوراسیا و استفاده از ابزارهای الکترونیک برای پرداخت مالی برگزار شد که در آینده به انعقاد تفاهم نامه هایی منجر خواهد شد.