مراسم افتتاح شعبه ۳۰۸۷ ویژه زندان شورای حل اختلاف تهران در موسسه خیریه طلوع بی نام و نشانها با حضور معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران در محل ساختمان موسسه برگزار شد.
غلامرضا مهدوی در این مراسم اظهارکرد: شورای حل اختلاف استان تهران براساس سند تحول قضایی تصمیم گرفت شعبه شورای حل اختلاف را در این موسسه خیریه مردم نهاد دایر کند و امیدواریم که این شعبه سازشی بتواند برای دیگر موسسات خیریه نیز پوشش ایجاد کند.
وی همچنین با اشاره به اختیارات شوراهای حل اختلاف در رسیدگی به پروندهها به جهت رأیی و به جهت صلح و سازش، بیان کرد: در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در تأثیر صلح و سازش به خصوص در آزادسازی زندانیان و تاکیدات ریاست قوه قضائیه شعب ویژه صلحی در سطح استان تهران در «دادسراها، زندان ها، اتحادیهها و اصناف، شهرکهای صنعتی، شرکتهای دانش بنیان و ...» راه اندازی شد و امیدورایم با کمک رسانهها فرهنگ صلح و سازش در سطح جامعه اشاعه و گسترش پیدا کند و ازمسئولان موسسه طلوع در حقیقت «با نام و نشان"» تقدیر و تشکرمی کنم که این شرایط ارائه خدمت را فراهم کردند.
رئیس موسسه طلوع بی نام و نشانها نیز با تشکر از توجه و حسن نظر شورای حل اختلاف برای افتتاح این شعبه ابراز امیدواری کرد: با تلاشهای اعضای این شعبه شاهد آسیب کمتری در جامعه باشیم.
رجبی با توضیح مختصری در خصوص فعالیتهای موسسه، تصریح کرد: مجموعه طلوع ۱۷ هزار نفر از نجات یافتکان از اعتیاد را زیر پوشش گرفته است که در گذشته به دلیل اعتیاد کارتن خواب و در قرنطینهها بودند و با تلاشهای این مرکز امروز ۵۶ نفر از آنان با حضور در جامعه با کار و تلاش امرار معاش کرده و زندگی سالمی دارند.
بازدید از شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاه تهران بزرگ
معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران و هیئت همراه همچنین از شعب شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاه تهران بزرگ بازدید و با تعدادی از مراجعان و اعضای شورای حل اختلاف گفتگو کردند.
غلامرضا مهدوی در جلسهای که بعد این بازدید برگزار شد، با بیان اینکه کار کردن در شوراهای حل اخلاف عبادت است، افزود: شما با جلب رضایت برای ۵۶ محکوم به قصاص نفس در حقیقت ۵۶ زندکی را احیاء کرده اید و این از الطاف خفیه الهی است و بدین جهت از شما تقدیر و تشکر میکنم.
رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران با بیان اینکه روحانیون از قم میآیند و با خدمات ارزشمند پروندهها را به سازش میرسانند، افزود: کار در شورای حل اختلاف کار جمعی و اساس آن بر برقراری صلح و سازش استوار است.
حجت الاسلام و المسلمین فیروزجایی نیز با ارائه گزارش جامعی از عملکرد ۱۸ شعبه شورای حل اختلاف مستقر در ندامتگاههای استان تهران، افزود: با حضور جهادی روحانیون که با مشقت زیاد از راههای دور، چون قم و تهران به عنوان عضو شورای حل اختلاف به ندامتگاه تهران بزرگ مراجعه میکنندحضور و اقداماتشان بسیار موثر بوده است.
وی با بیان اینکه بازگشت به زندان افرادی که با کمک شورا آزاد میشوند کمتر از ۲ درصد است و این نشان میدهد انجام کارهای فرهنگی مانند «برقرای نمازجماعت، بیان احکام و راهنمایی و کمک به مددجویان» موثر بوده است.
در ادامه آذرنگ از اعضای شورای حل اختلاف زندان گفت: از ۱۰۰ پرونده ارجاعی حدود ۸۰ پرونده را به سازش میرسانیم وتمام سعی مان برای برقرای صلح و سازش در پروندهها است.