نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با مداحان بعثه مقام معظم رهبری درعتبات عالیات، گفت: توفیق مدیحهسرایی اهل بیت (علیهم السلام) از بزرگترین عنایات و الطاف الهی نسبت به شماست که باید قدردان و شاکر این نعمت بزرگ بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، امروز در جمع مداحان بعثه مقام معظم رهبری اعزامی به عتبات عالیات در قم، اظهار کرد: در میان میلیونها نفر از انسانها، شما برای این کار ارزشمند و نورانی انتخاب شدهاید و بهترین راه شکرگزاری از این موهبت الهی این است که کارتان را فقط برای خدا انجام دهید.
وی افزود: البته ممکن است این نعمت، زمان کوتاهی در اختیار شما باشد، پس تلاش کنید در این فرصت باقیمانده، از خود آثار فاخر و اثرگذار برجای بگذارید.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین از اقدام حاجعباس حیدرزاده، از مداحان اهل بیت (علیهم السلام)، در تألیف کتاب «کتیبههای محرم» قدردانی کرد و آن را مصداق بارز صدقهی جاریه دانست.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، مداحان را به کارسنجی توصیه کرد و گفت: مداح باید بداند در کجا و برای چه کسانی مداحی میکند؛ بنابراین شرایط مخاطبان و فضای مراسم را مورد توجه قرار دهد.
وی اضافه کرد: شما بر خود ببالید، در اماکنی به مدح و ثنای اهل بیت (علیهم السلام) میپردازید که همهی انبیاء، اولیاء و شهدا برای حضور در آن فضای نورانی و ملکوتی افتخار میکنند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: به برکت نظام اسلامی و تعامل بین دولت و ملت عراق با ایران و رایزنیهای انجام شده با تولیتهای اماکن متبرکهی عراق، امروز فرصت بسیار ارزشمندی برای حضور سخنرانان و مداحان ایرانی در فضای حرم مطهر امیرالمؤمنین، اباعبدالله الحسین و ابوالفضل العباس (علیهم السلام) ایجادشده است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب به استفاده از مداحان جوان در عتبات عالیات و حج اشاره و اظهار کرد: باید چارچوبی ایجاد شود که مداحان را توانمندتر کند.
در این مراسم، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق هم نقش مداحان را در شورآفرینی و ایحاد معرفت در میان زائران مورد توجه قرار داد و گفت: مداحان باید از عبارات غلوآمیز بپرهیزند و گفتارشان را بر اساس اسناد قوی و مستند قرار دهند.
حجت الاسلام والمسلمین حسین بهجتی رعایت شئونات اجتماعی و آراستگی ظاهری و نظم برای حضور در مجالس را از بایستههای مداحان برشمرد.
همچنین ایجاد هماهنگیهای بیشتر در ارتباط با افزایش زمان اجرای مراسم در اماکن مقدس، ضرورت حل مشکلات سیستم صوت در حرمهای ائمه، توجیه مداحان در مأموریتهایی که برای آنها در نظر گرفته میشود، اعزام مادحین به حج و عمره، هماهنگی اعزام مداحان در زمان مناسب قبل از آغاز مأموریت آنها، ضرورت بهکارگیری نیروی فرهنگی در قالب خبرنگار و تصویربردار برای ضبط مجالس در عتبات، بارگذاری در کانالها و فضای مجازی برای استفادهی زائران و بهرهگیری از قاریان مسلط به زبان عربی در قرائت قرآن در عتبات از مهمترین مسائلی بود که مداحان در این نشست مطرح کردند.