سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با وجود وعدههای متولیان این سامانه، تکمیل نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پنجره واحد مدیریت زمین سامانهای است که در سال ۹۵ طرح ایجاد آن مطرح شد ودر سال ۱۴۰۰ بطورآزمایشی در استان اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد.
این سامانه بنابر وعده متولیان قرار بود در پایان سال ۱۴۰۱ تکمیل شود، اما با گذشت حدود دو ماه از سال ۱۴۰۲ و خودداری برخی دستگاهها از اتصال به این سامانه و همچنین اتصال ناکافی دیگر دستگاهها به آن سرنوشت آن را در هالهای از ابهام قرار داد.
درباره ویژگیهای مثبت این سامانه در مدیریت زمین سخنهای فراوانی گفته شده است بطوریکه مظلوم کارشناس حوزه اراضی واملاک ضرورت نداشتن حضور متقاضی در دستگاه و جلوگیری از اتلاف وقت را از ویژگیهای این سامانه عنوان کرده است.
منصوری کارشناس حوزه اراضی کشاورزی نیز میگوید این سامانه به افزایش شفافیت منجر میشود وقدرت افراد برای امضاهای طلایی را از بین میبرد.
پورمند مدیر پیشگیری از وقوع جرایم قوعه قضاییه نیز میگوید: یکی از پرتکرارترین جرم ها در حوزه زمین، تغییر غیرمجاز کاربری اراضی است و این نکنه به ویژگی دیگر این سامانه اشاره دارد که از وقوع جرم در این حوزه جلوگیری میکند.
با این حال فرآیند تکمیل سامانه مدیریت زمین به کُندی پیش رفته است و مدام زمان تکمیل آن تغییر میکند. این در حالی است که پورتحویلدار مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی گفته بود دو برنامه زمان بندی وجود دارد که بر اساس آن پایش کل کشور تا پایان نیمه اول سال و سامانه استعلامات تا پایان سال ۱۴۰۱ در کل کشور اجرایی و پیاده سازی می شود.
با وجود تأکید متولیان سامانه مدیریت پنجره واحد زمین، هنوز همه دستگاههای اجرایی مرتبط با زمین در استانها به آن متصل نشده اند یا اتصال برخی استانها صد در صدی نبوده است.
کریمی مدیر کل فناورزی اطلاعات استان ایلام میگوید: در این استان بیش از ۵۰ درصد به این سامانه متصل شده ایم و البته میافزاید نقشهها را دریافت کرده ایم و در حال استاندارد سازی آنها هستیم.
در برخی استانها هم تا کنون این سامانه راه اندازی نشده است، بطوریکه نوری مدیر کل فناورزی اطلاعات استان خراسان شمالی میگوید: در حال حاضر در خیلی از استانهای بزرگتر از ما هم این طرح اجرا نشده است.
موسویان سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان نیز میگوید: تا کنون تکلیفی برای اداره منابع طبیعی این استان وضع نشده است.
زمانی مدیر امور اراضی استان همدان هم میگوید: این سامانه در حال حاضر در این استان راه اندازی نشده و زمان دقیق ومشخصی هم برای اتصال مشخص نشده است.
نبود تاریخ مشخص سبب شده تا عملا موضوع تکمیل سامانه مدیریت زمین ضمانت اجرایی نداشته باشد.
پیش از این نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور گفته بود: سعی میکنیم تا اردیبهشت ماه سال جاری این سامانه تکمیل شود. میررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی نیز گفت: تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۲ تمام دستگاهها به این سامانه اتصال پیدا خواهند کرد.
آخرین پیگیریها نشان میدهد با گذشت بیش از ۵۰ روز از سال جدید همچنان این سامانه تکمیل نشده است و به گفته جان بزرگی کارشناس فناوری اطلاعات سامانه مدیریت زمین تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل میشود.
به گفته جان بزرگی ۹ دستگاهی که برای اتصال به سامانه پنجره واحد مقاومت میکردند، هنوز به سامانه متصل نشده اند.