شاهنامه فردوسی تداوم بخش هویت ملی ایران
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: لفظ ایران دو هزار بار در شاهنامه تکرار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه واژه خرد بیش از ۵۰۰ بار و خردمند بیش از ۳۰۰ بار در شاهنامه آمده است افزود: این درحالی است که در زمانه و روزگار فردوسی، اندیشیدن و خرد ورزیدن در امور جرم بوده و فردوسی با سرودن شاهنامه و بازسازی هویت ملی ایرانیان، یکی از بزرگترین نمادهای میراث فرهنگی ما است.
علی دارابی همچنین گفت: شاهنامه بزرگترین نماد میراث ناملموس ایران است و هدف فردوسی در سرودن آن، احیای زبان و فرهنگ فارسی بود و با این اثر توانستیم هویت ملی خود را حفظ و بازسازی کنیم.
معاون وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه اهمیت فردوسی و خلاقیت هنری او در منظوم کردن مطالب نیست افزود: بلکه اهمیت آن در چگونگی منظوم کردنش است و شاهنامه را باید همانطور که استاد بزرگ زبان و ادبیات فارسی دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی میگوید «کتاب تاریخ ایران» نامید.
دارابی گفت: شاهنامه باعث تقویت هویت ملی ما شده است و به طور کلی در برگیرنده ۴دسته از ارزشهای ملی، ارزشهای دینی، ارزشهای جامعهای و ارزشهای انسانی است و یک ملت برای بقای خود نیازمند هویت ملی است و وحدت ملی جز با تکیه بر هویت ملی فراهم نخواهد شد.
در تقویم ملی ایران روز 25 اردیبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده است.