۸۴۵ بیمار در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی تحت درمان هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون پرونده ۲۳ هزار بیمار تالاسمی در کشور و ۸۴۵ تالاسمی در
دکتر علی قاسمی، افزود: بیشتر متولدان با این بیماری، در میان اتباع و والدینی که به غربالگری دوران بارداری بی توجه بودند، روی داده است.
وی گفت: با مراقبتهای پیشرفته حین بارداری، درصد بسیار کمی از متولدین در سالهای اخیر مبتلا به تالاسمی ماژور هستند از این رو خوشبختانه تعداد این بیماران رو به کاهش است.
رئیس بیمارستان دکتر شیخ افزود: تالاسمی بیماری ژنتیک است که اگر فرد یک ژن معیوب داشته باشد مبتلا به تالاسمی مینور و خفیف و زمانی که بیش از یک ژن معیوب داشته باشد مبتلا به تالاسمی متوسط و یا شدید میشود.
دکتر قاسمی افزود: تالاسمی مینور نیاز به درمان ندارد و درمان پذیر نیست، اما زمانی که فرد به علت ژنهای معیوب به سمت تالاسمی شدید یا متوسط میرود، باید روند درمانی را به صورت مستمر تا پایان عمر ادامه دهد، زیرا تالاسمی شدید مانع تشکیل گلبول قرمز در خون میشود.
وی گفت: بیماران تالاسمی ماژور باید آهن مصرفی خود را کاهش دهند یا داروهایی برای دفع آهن اضافی مصرف کنند تا تعادل آهن بدن حفظ شود. زیرا همراه خون، آهن نیز وارد جریان خون میشود و این آهن اضافی موجب مشکل در کبد و یا قلب میشود.
بیماران تالاسمی باید رژیم غذایی سالمتری داشته باشند و از نمک و چربی کمتری استفاده کنند.