۱۴۷ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل در قالب هفت هزار و ۵۰۰ قطعه سنددار شده که تمام این قطعات شامل قطعات و اراضی بزرگ مقیاس است.
فرهاد ثنائی با بیان اینکه هزینههای سنددار کردن اراضی بدون هزینه است و هزینه نقشهبرداری که به ازای هر هکتار ۵۰۰ هزار تومان است، از کشاورزان دریافت نمیشود، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با ۱۵ شرکت قرارداد منعقد کرده است که اقدامات مربوط به نقشهبرداری و کاداستر اراضی کشاورزی را انجام دهند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص سوق دادن کشاورزان متقاضی دریافت سند به قانون تعیین تکلیف از سوی اداره ثبت اسناد و هزینههای مترتب بر آن گفت: با توجه به اینکه سنددار کردن زمین از طریق قانون تعیین تکلیف هم طولانی و هم هزینهبراست، برای پرهیز از پرداخت این هزینهها، کشاورزانی که اراضی موروثی و زمینهای نسقدار دارند، باید قبل از مراجعه به ادارات ثبت اسناد و املاک و اقدام به دریافت سند، اقدام به انحصار وراثت نموده و اراضی را به صورت توافقی بین خود تقسیم کنند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: در صورتی که کشاورزان بر اساس ماده ۱۴۲ اقدام به دریافت سند کنند هزینهای از آنها دریافت نخواهد شد و میتوانند در بازه زمانی یک ماهه سند را دریافت کنند.
ثنائی گفت: زمینها و اراضی که به صورت قولنامهای هستند و یا به صورت عادی خرید و فروش شدهاند، سند آنها طبق قانون تعیین تکلیف صادر میشود و در صورتی که اراضی به صورت رسمی خرید و فروش شود و یا انحصار وارثت شده باشد بر اساس قانون تعیین تکلیف اقدام نخواهد شد.
وی همچنین در خصوص میزان پیشرفت سنددار کردن اراضی در استان اردبیل گفت: بر اساس برنامهای که وزارت جهاد کشاورزی ارائه کرده است، باید طی مدت چهار سال کل اراضی کشاورزی سنددار شود که ۲ سال از این زمان سپری شده است و ما در استان اردبیل سعی می کنیم اسناد کل اراضی استان را صادر کنیم.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین درباره اقدامات انجام شده برای حل و فصل و رفع تداخل اراضی زراعی دارای مقررات منابع طبیعی گفت: رفع تداخل اراضی جزو برنامههای مستمر سازمان جهاد کشاورزی است و تاکنون ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ۶۰۰ روستا در استان اردبیل تعیین تکلیف شده است.
ثنائی افزود: در جریان این رسیدگیها حدود ۷۹ هزار هکتار اراضی اختلافی بین منابع طبیعی به اراضی زراعی تبدیل شده است و استان اردبیل در زمینه رفع تداخلات بین اراضی کشاورزی و منابع طبیعی رتبه اول کشوری را دارد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل تثبیت شده است و بر اساس برنامهریزیها در ۶ ماهه اول سال جاری کل تداخلات اراضی در استان اردبیل رفع خواهد شد.