۲۳ اردببهشت ماه سالروز میلاد خاتم الفقها و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری ، عالم بزرگ جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، استان خوزستان از دیرباز مهد عالمان، دانشمندان، محققان و استادان بزرگی بوده است که در علم و تخصص خود سرآمد و نام آور بوده اند.
شهرستان دزفول یکی از شهرهای بزرگ استان خوزستان میباشد که علاوه بر فرهنگ و هنر، آثار طبیعی و تاریخی و جاذبههای دیدنی اش دارای مشاهیر و دانشمندان بزرگ است.
شیخ مرتضی انصاری یکی از این مشاهیر بزرگ میباشد که در ۲۳ اردیبهشت مصادف با عید غدیر ۱۲۱۴ هجری قمری در شهر دزفول متولد شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد امین شیخ انصاری از نوادگان شیخ اعظم انصاری در این زمینه گفت: شیخ اعظم انصاری در محله مشایخ انصار و در خانوادهای عالم پرور رشد و نمو یافت که از سلاله جابر ابن عبدالله انصاری و ارادتمندان به اهل بیت (ع) بودند.
شیخ اعظم انصاری در دامان پدر و مادری رشد یافت که منزلشان همیشه پر از معنویت و کلام قرآن و مباحث علمی بود.
حجت الاسلام و المسلمین شیخ انصاری درباره استادان شیخ اعظم انصاری میگوید: ایشان تحصیلات حوزوی خود را در مدرسه علمیه اتاق مشایخ انصار که روبروی محل زندگی شیخ بوده است آغاز کرد و از محضر پدر گرانقدرشان مرحوم آیت الله العظمی شیخ محمد امین انصاری و آیت الله العظمی شیخ حسین انصاری استفاده کرد و در ادامه تحصیل از محضر بزرگانی همچون آیات عظام علامه مجاهد، شریف العلما، ملا احمد نراقی، صاحب جواهر و کاشف الغطا بهره مند شد .
شیخ انصاری پس از مرحوم صاحب جواهر زعامت حوزه علمیه نجف و مرجعیت عام شیعیان جهان را بر عهده گرفت و در دوران زعامت خود زندگانی ساده را تا پایان عمر ادامه داد.
حجت الاسلام و المسلمین شیخ انصاری درباره خدمات علمی شیخ اعظم انصاری گفت: ایشان در فقه و اصول مکتبی ایجاد کرده اند که به نام مکتب شیخ انصاری مشهور است و کتاب رسائل و مکاسب ایشان در سطوح عالی و خارج فقه حوزه تدریس میشود.
در محضر این عالم گرانقدر، عالمانی پرورش یافتند که خود منشا خدمات و تحولات بزرگ در تاریخ ایران و فقاهت بوده اند از جمله آیات عظام میرزا شیرزای، آخوند خراسانی، میرزا حبیب الله رشتی و سید جمال الدین اسد آبادی.
جای خالی روزی برای بزرگداشت شیخ انصاری در تقویم کشورمان
در تقویم کشورمان روزی برای بزرگداشت این شخصیت بزرگ ایران و جهان اسلام خالی است. حجت الاسلام و المسلمین محمد امین شیخ انصاری در این ارتباط میگوید: ضرورت دارد متولیان فرهنگی و مسئولان حوزه در جهت معرفی هر چه بیشتر این عالم برجسته به طلاب و نسل جوان تلاش کنند و روزی را برای بزرگداشت شیخ اعظم انصاری در تقویم کشورمان قرار دهند.
وی ادامه داد: با تبدیل شدن منزل شیخ انصاری در بافت قدیم دزفول به موزه تخصصی در موضوع علم و فقاهت می تواند محلی برای حضور اندیشمندان، محققان و اقشار مختلف مردم و مرکزی برای فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و حوزوی شود و در سالهای اخیر مسئولان امر برنامههایی را در این خصوص اعلام کردند که تاکنون اجرایی نشده است.
سرانجام این فقیه بزرگ ایران و اسلام به سال ۱۲۸۱ هجری قمری در نجف اشرف بدرود حیات گفت و در حرم مطهر امیرمومنان امام علی (ع) به خاک سپرده شد.