سید حسن نصرالله در سخنرانی به مناسبت هفتمین سالگرد شهادت مصطفی بدرالدین گفت رهبران جنبش جهاد اسلامی در مقابل عملیات ترور، با آرامش و درایت عمل کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی به مناسبت هفتمین سالگرد شهادت سید مصطفی بدرالدین از فرماندهان جهادی گفت شهادت شماری از فلسطینیان به ویژه رهبران و فرماندهان گروههای مقاومت فلسطین و جنبش جهاد اسلامی فلسطین را به ملت شجاع و ظلم ستیز فلسطین تبریک و تسلیت گفت و شهادت آزاده فلسطینی شیخ خضر عدنان را نیز تسلیت گفت و برای شهدا رحمت الهی و برای زخمیها شفای عاجل و برای ملت فلسطین پیروزی آرزو کرد.
وی افزود در سالهای گذشته در ابتدای هر سخنرانی از ویژگیهای شخصی شهید ذوالفقار (سید مصطفی بدرالدین) و دستاوردها و مسئولیتهایی که بر عهده داشت صحبت می کردم. امروز هم می خواهم برخی موارد را اضافه کنم و پس از آن به سراغ حوادث این روزها بپردازم. نکته اول درباره فرمانده شهید ملقب به ذوالفقار این است که همه نشانهای عالی را که یک مجاهد ممکن است دریافت کند، ایشان دریافت کرده است. وی در نبرد خلده زخمی شد و آثار این جراحات تا پایان عمر با وی بود. وی همچنین نشان اسارت را داشت و پس از آزادی نشان فرماندهی دریافت کرد. این مسئله به نوبه خودش مایه افتخار است که انسان فرماندهی مجاهدان را در جبهههای مختلف بر عهده بگیرد. وی در نهایت نشان شهادت دریافت کرد که از همه نشانها برتر و ارزشمندتر است. دریافت همه این نشانهای الهی به توفیق الهی نیاز دارد که خداوند به این شهید عنایت کرد.
سید مقاومت تاکید کرد ویژگی دیگر این شهید، «آگاهی و درک عمیق و گسترده» وی است. درک گسترده و عمیق که آنرا بصیرت هم می نامیم. عقل راهبردی که بحمدالله بسیاری فرماندهان و رهبران و مسئولان ما از این ویژگی برخوردار هستند و بر اساس تجربه از نزدیک شاهد چنین چیزی هستم.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت وقتی انسان به حوادث نگاه می کند، چگونه به حوادث می نگرد؟ به عنوان مثال درباره برخی مسئولان سیاسی در لبنان. این مشکل آثاری منفی و ناگوار برای جامعه و کشور ما و آینده کشور و ملت لبنان به جای می گذارد. افق نگاه برخی افراد بسیار تنگ و محاسبات آنها بسیار محدود و ناچیز است و با واقعیت های بیرونی هیچ ارتباطی ندارند و وقایع و تحولات بیرونی را انکار می کنند. نمی خواهم مثالی بزنم تا به شخص خاصی اشاره شود. در برخورد با تحولات و حوادث و آینده لبنان نمی توان این کشور را از تحولات و حوادث منطقه جدا دانست. برخی افراد به حزب الله به سبب اهتمام به اوضاع منطقه ایراد می گیرند. آیا اصلا امکان دارد تحولات لبنان را جدای از تحولات منطقه مورد توجه قرار داد؟ بله برخی حوادث در لبنان روی می دهد که هیچ ارتباطی با منطقه ندارد اما معمولا حوادث و تحولات مهم با تحولات منطقه مرتبط است و از این تحولات تاثیر می پذیرد. آیا می توان تحولات منطقه را جدای از تحولات جهانی بررسی کرد؟ به هیچ وجه. اوضاع منطقه ای از اوضاع جهانی و بین المللی تاثیر می پذیرد. منازعه اوکراین و روسیه، منازعه آمریکا و روسیه، رقابت های منفی بین چین و آمریکا، همه و همه بر اوضاع منطقه تاثیر می گذارد. فقدان درک عمیق و گسترده و راهبردی باعث تکرار اشتباهات در لبنان می شود.
سید حسن نصرالله در ادامه افزود چند مثال می زنم. مثلا سال 1982، کسانی که تصور می کردند اسرائیل در لبنان می ماند و لبنان دهها و صدها سال تحت حاکمیت اسرائیل باقی خواهد ماند و اسرائیل از این کشور خارج نخواهد شد و بر اساس همین تصورات، رویکردهایی اتخاذ کردند، به سرعت و فقط در مدت سه سال دریافتند که چنین تصوراتی نادرست است. اسرائیل سال 1985 از بسیاری مناطق لبنان خارج شد. در سال 2000 هم همه تصورات این گونه افراد فروریخت زیرا بر اساس مبانی نادرست بنا شده بود. نیازی به تکرار مثال ها و نمونه ها نیست. فقط به برخی عناوین اشاره می کنم. همین مسئله درباره حوادث سوریه روی داد. برخی افراد تصورات نادرستی درباره حوادث و تحولات سوریه داشتند و گزینه های نادرستی را انتخاب کردند و نتیجه آن شد که الآن می بینید. بنابراین طبیعی است که الآن گفتمان و ادبیات و مواضع این افراد تغییر کند زیرا محاسبات اولیه آنها بر مبانی نادرست بنا شده بود. برخی افراد چه رویکردی درباره حوادث سوریه، ایران، یمن، فلسطین و آنچه دائما در آنجا روی می دهد، دارند؟ مشکل اساسی همین است. من می گویم شهید ذوالفقار و برادران وی چنین درک عمیق و گسترده و تفکر راهبردی داشتند و چه آنهایی که شهید شدند و چه آنهایی که هنوز در قید حیات هستند؛ توانستند رویکردهای مناسب و درستی اتخاذ کنند و اهداف درست را انتخاب کنند و در نهایت چنین دستاوردهایی را کسب کنند.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت نکته سوم که به عنوان این مراسم مربوط می شود که همان «پرچم واحد تا پیروزی» است. شهید مصطفی بدرالدین یکی از نمادهای وحدت موضع و وحدت نبرد به شمار می رود همچنان که شهید حاج قاسم سلیمانی هم یکی از نمادهای بزرگ وحدت موضع و وحدت نبرد و وحدت مقابله و وحدت محور است.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه گفت هر یک از ما درچارچوب وحدت محور، وحدت نبرد و تکامل نقش ها به وظیفه خود عمل می کنیم. سید ذوالفقار (شهید مصطفی بدرالدین) از عناوین این وحدت و پرچم بود، به این علت که وی در لبنان و در نبرد با رژیم اشغالگر، در نبرد فلسطین و در نبرد سوریه و عراق حضور داشت.
اما درباره آنچه امروز در غزه روی میدهد . ابتدا باید به غزه و فلسطین بپردازیم باید بگویم که همه می دانیم که دشمن و نتانیاهو آغازگر این تجاوز بود. اسرائیل همیشه متجاوز بوده است، اما گاهی گفته می شود اقدام به واکنش کرده است. در اصل، اساس موجودیت رژیم صهیونیستی تجاوزگری علیه خاک فلسطین، قدس، جولان و مزارع شبعا است. موجودیت این رژیم سرطانی و غاصب فی نفسه تجاوزگری به فلسطینی ها، لبنانیها، سوریها، ملتهای منطقه، عرب ها، مسیحیان و همه شرافتمندان جهان است. اما درباره جزئیات ماجرا و درباره اینکه چه کسی این تجاوزگری را آغاز کرد باید بگویم نتانیاهو با ترور فرماندهان نظامی جهاد اسلامی به این تجاوزگری اقدام کرد. علاوه بر اینکه، این اقدام یک جنایت بود و اینکه گفته شود که در جنگ می کشند و کشته می شوند، اما باید گفت اینکه یک انسان در کنار همسر و فرزندان اش کشته شود، روش صهیونیست هاست و موضوع جدیدی نیست.
وی افزود در سالهای گذشته فرماندهان فلسطینی به همراه همسران و فرزندان خود کشته شدند، اما تاسف بارتر ادامه سکوت جهانی و فراتر از آن، اقدام آمریکا در شورای امنیت است که مانع از صدور حتی بیانیه محکومیت علیه رژیم صهیونیستی به علت قتل کودکان و زنان در غزه شد. انگیزههای نتانیاهو مشخص است. اول، بازگرداندن قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی پس از اجماع نظر صهیونیست ها درباره ضعف و فرسودگی آن در همه جبهه هاست. در دوره اخیر در داخل این رژیم، ژنرال های کنونی و قبلی از عبارت ضعف و فرسایش قدرت بازدارندگی استفاده می کردند. بنابراین نتانیاهو به دنبال ترمیم قدرت بازدارندگی است. دوم، فرار از بحران داخلی است. اکنون تظاهرات با مشارکت صدها هزار نفر در خیابان ها هفته ای دو یا سه بار، برگزار می شود. این تظاهرات نشان دهنده دو دستگی است که تهدیدی برای این رژیم شده است، امری که همه ساکنان این رژیم از آن سخن می گویند. سوم موضوع بهبود وضع و جایگاه داخلی خود نتانیاهو است، زیرا تمامی همه پرسی های انجام شده نشان می دهد جایگاه وی و حزب لیکود در حال تنزل است. برای آنها مورد و مشکلی ندارد که برای بهبود چهره انتخاباتی خود به کشتن کودکان و زنان بی گناه اقدام کنند.
وی گفت نکته دیگر این است که بازی ها و محاسبات نتانیاهو شکست خورده و اشتباه بود. آنها تصمیم گرفتند علیه جهاد اسلامی و گردان های قدس وارد عمل شوند و در واقع فقط جهاد اسلامی را مورد حمله قرار دهند و حماس و دیگر گروه های فلسطینی را کنار بگذارند تا به این ترتیب گروه های مقاومت دچار دو دستگی شوند و در داخل مقاومت در غزه فتنه ایجاد شود و از اینرو با هدف قرار دادن مراکز فرماندهی گردانهای قدس و از بین بردن توان مشکی آن اقدام کردند. نوار غزه تحت رصد شدید انواع دوربین ها و رادار هاست و اقدام زمینی علیه آن امری دشوار است. نتانیاهو بر این باور بود که اگر جهاد اسلامی به تنهایی واکنش نشان دهد و دیگر گروه های مقاومت کنار بمانند، این سبب اختلاف بین آنها خواهد شد و جهاد اسلامی هم به تنهایی توان واکنش موشکی نخواهد داشت.
سید مقاومت گفت نتانیاهو تصور می کرد جهاد اسلامی تضعیف خواهد شد. اکنون که این تجاوزگری علیه غزه وجود دارد، برخیها نیز می گویند موشکهای شلیک شده به غزه، پیامی به همه جبهه ها و حزب الله و بازگشت به سیاست ترور برای تضعیف توان مقاومت فلسطین در مرحله کنونی است که قدرتمند است. در مقابل، عملکرد درایت مندانه و توام با آرامش جهاد اسلامی مطرح است. پس از آنکه فرماندهان آن شهید شدند، بلافاصله اقدام به شلیک موشک نکرد؛ بلکه با خویشتنداری و تامل خوب و برای اتخاذ موضع یکپارچه فلسطینی برای رویارویی با طرح فریبکارانه با دیگر گروه های مقاومت به ویژه مسئولان حماس تماس گرفت و رایزنی کرد.
دبیرکل حزب الله افزود گروهها و برادران فلسطینی درباره موضع یکپارچه و تقسیم کار و ضرورت واکنش نشان دادن و اجازه ندادن به نتانیاهو برای تحقق بخشیدن به اهدافش، با یکدیگر اجماع نظر داشتند. از این رو، اتاق مشترک عملیات گروههای مقاومت در غزه، اداره میدانی و واکنش مستحکم را برعهده گرفت. دشمن انتظار داشت چند فروند موشک از غزه شلیک و مسئله تمام شود. وقتی رهبران فلسطینی موضع آرامی اتخاذ کردند، مضطرب شد و گویا انتظار داشت با شلیک یک یا دو فروند موشک موضوع فیصله یابد. بنابراین، وحدت جبهه و موضع گیری، این فرصت فتنه انگیزی را از دشمن گرفت.
سید حسن نصرالله تاکید کرد برادران ما در فلسطین این روزها نبرد را با دقت، درایت، آرامش و تقسیم کار ادامه می دهند. جهاد اسلامی و گردانهای قدس به سرعت پایه فرماندهی خود را ترمیم کردند. پس از شهادت سه فرمانده، شکافها به سرعت پر شد و گواه بر این مساله نیز حجم موشکهایی است که از نوار غزه شلیک می شود که عمده آنها را گردان های قدس شلیک می کند. اینجا نکته مهمی مطرح می شود که از نقاط قوت گروه های مقاومت است و دوست و دشمن آنرا میداند که برای دوست امیدوارکننده و برای دشمن مایوس کننده است. گروههای مقاومت توان بالایی برای ترمیم هرگونه حمله علیه فرماندهان آن دارد. دکتر فتحی شقاقی دبیرکل جهاد اسلامی به شهادت رسید. پس از آن نیز رمضان عبدالله رحمه الله علیه وفات کرد. بسیاری از اعضای کادر فرماندهی آن در دورههای گذشته به شهادت رسیدند؛ اما جنبش جهاد اسلامی همواره کادر فرماندهی خود را ترمیم کرده است.
نصرالله افزود حماس شیخ احمد یاسین، موسس خود و بسیاری از فرماندهان خود را به همراه اعضای خانواده های شان از دست داد. جبهه خلق برای آزادی فلسطین و دیگر گروه های فلسطینی نیز این گونه بودند. بسیاری از فرماندهان ما در مقاومت لبنان نیز شهید شدند. به عنوان مثال سید مصطفی بدرالدین و دیگر برادران ما مانند شهید حاج عماد مغنیه و شهید عباس و بسیاری دیگر این گونه بودند، اما گروه های مقاومت عقب نشینی نکردند و وحدت، استحکام و صلابت و اراده آنها دچار تزلزل نشد بلکه برعکس این خون ها همیشه انگیزه های آنها را برای حرکت رو به جلو و حضورشان در جنگ را تقویت کرده است. ترمیم فوری کادر فرماندهی نیز صهیونیستها را غافلگیر کرد. اسرائیل به این امید بود که فرماندهان جهاد اسلامی را از بین برده است و به شلیک موشکهای آنها پایان داده است؛ اما غافلگیر شد. شلیک موشک در چهار روز گذشته ادامه داشته است و به گفته صهیونیست ها حدود ۹۰۰ موشک شلیک شده است. این موشک ها به جنوب تل آویو و قدس رسیده است. حال آنکه دشمن تصور این چنین اقدامی را نداشت. هماهنگی و تفاهم داخلی در سطح میدانی و داخلی، پایدارای مبارزان با وجود حجم انبوه حملات، عملکرد ممتاز آنها، موضع مردم و ساکنان غزه بسیار خوب بود و ما دیدیم در شبکه های اجتماعی چگونه با مقاومت ابراز همبستگی می شود.
وی تصریح کرد پایداری فرماندهی سیاسی در برابر فشارها نیز حائز اهمیت است، زیرا از اولین ساعات، اسرائیل اعلام کرد آماده آتش بس است و شروع به تماس با طرفهای عربی و بین المللی کرد. باید بدانیم زمانی که مقاومت در چنین مواردی می جنگد چه در فلسطین یا لبنان یا هر جای دیگر، درست است که ادبیات «انتقام» به کار گرفته می شود اما اصل موضع انتقام نیست بلکه اصل موضوع مراقبت و حمایت از باقی مانندگان و دفاع از کرامت، نوامیس، امنیت، حیات و جان آنهاست؛ زیرا سکوت در قبال شهداء، درها را به روی سکوت در قبال قتل دیگران باز می کند. بنابراین، جنگ در اینجا جنگ حمایت، تضمین و امنیت است و مسئله شخصی نیست. این عوامل نتانیاهو و کابینه وی را دچار سردرگمی کرد. با وجود فقدان تناسب توانمندی بین دشمن و مقاومت باید گفت مقاومت در غزه قدرتمند، یکپارچه و پایدار است و حاضر به تسلیم نمی شود.
دیرکل حزب الله گفت تاکنون می توانم بگویم مقاومت در غزه توانسته است، دشمن را در تحقق بخشیدن به هدفش در ترمیم قدرت بازدارندگی اش، با شکست مواجه کند. دشمن دیگر نمی تواند بگوید قدرت بازدارندگی اش را ترمیم کرده است. دشمن باید بداند بهای اقدام خود را در کشتن زنان و کودکان در غزه، در مجاورت غزه، عسقلان، بئرالسبع، جنوب فلسطین اشغالی، مناطق مرکزی، تل آویو و قدس پرداخت می کند و امروز نیز شاهد بالاگرفتن زمزمهها و صداها درباره ضرورت توقف این عملیات و فایده ادامه آن هستیم. بنابراین، دشمن نمی تواند بگوید قدرت بازدارندگی خود را ترمیم کرده است، حال آنکه در سطح سیاسی نیز بر مقاومت فشار وجود دارد، یعنی در سطح سیاسی و میدانی مقاومت تحت فشار قرار دارد اما پایدار است. زیرا فقط در چارچوب شروط مشخصی حاضر به متوقف کردن نبرد است. آنچه تاکنون روی داده به دشمن این را خوب فهمانده است که هر عملیات ترور در آینده علیه هر رزمنده و فرماندهای در نوار غزه، بدون پاسخ نخواهد ماند و به رویارویی گسترده ای مانند اکنون منجر خواهد شد. نتانیاهو نمی تواند بگوید قدرت بازدارندگی اسرائیل را احیاء کرد و بگوید که توانسیتم هر کاری که می خواستیم انجام بدهیم و هر که را می خواستیم بکنیم بدون اینکه کسی پاسخ بدهد. او می تواند بگوید برخی از فرماندهان را به شهادت رساندیم و بگوید برخی زنان و کودکان را نیز همچنین که این چیز آسانی است اما اهدافی که اسرائیلیها مشخص کردند به هیچ وجه محقق نشد. بله او می تواند طبق معمول دروغ بگوید.
وی تاکید کرد دیروز یکی از خبرنگاران اسرائیلی در یکی از شبکه های تلویزیونی سخنانی گفت که خلاصه آن این بود که پس از همه جنگ ها علیه نوار غزه در دوران نخست وزیری اش، نتانیاهو همیشه اعلام کرد بود که همه فرماندهان عزالدین قسام را از بین برد، اما مشخص شد همه فرماندهان در قید حیات هستند. او همیشه گفته است جهاد اسلامی، حماس، گردان های قدس را نابود کرده است اما آنها نشان دادند قدرتمندتر از قبل حضور دارند. او بارها گفته است معادله را تغییر داده اما مشخص شده است چیزی تغییر نکرده است. او می تواند مانند دفعات قبل به دیگران دروغ بگوید. این نتیجه تاکنون به برکت وحدت بین گروههای فلسطینی حاصل شده که لازم است به همه آنها درود بفرستیم و از مسئولیت پذیری و وحدت و انسجام و برادری و همکاری و مدیریت همراه با درایت این نبرد از آنها تقدیر و تشکر کنیم که به فضل جهاد و پایداری مبارزان در میدان به شلیک موشک ادامه می دهند. غزه یک منطقه کاملا باز (بدون مانع) است که هواپیماهای رژیم صهیونیستی مدام بر آسمان آن در حال پرواز هستند و خطرات بسیار زیادی وجود دارد. با وجود همه این خطرات آنها ادامه می دهند و البته همبستگی بزرگ مردمی وجود دارد. همه باید حوادث کنونی در غزه را دنبال کنند زیرا نبرد مهمی است که تاثیر آن نه فقط غزه بلکه سراسر فلسطین، لبنان و منطقه را شامل می شود. ما در حال تماس مدام با فرماندهان گروه های مقاومت هستیم. اوضاع را دقیقه به دقیقه از طریق برادرانمان دنبال می کنیم.
وی افزود درچارچوبهای مشخصی کمکهای لازم را به آنها می دهیم و هر زمان که احساس مسئولیت کنیم که گام یا گامی در این باره برداریم، به خواست خداوند تردید نخواهیم کرد. این جمله برای کسی که دارای فهم است کافی است. به هر حال همه اوضاع را زیر نظر داریم و همه باید در صورت لزوم، به مسئولیت خود عمل کنند.
در حال تکمیل است