به گفته ی یک متخصص بیماری های قلب و عروق در مهاباد: یکی از عوامل مهم در حفظ سلامت قلبی همزمان حفظ سلامت روان است.
به گزارش خبرگزاری صدا سیما مرکز مهاباد، دکتر سمیراراهب افزود: اخیرا افزایش تعداد موارد بستری با تشخیص سکته های حاد قلبی در تعداد افرادی که در سنین جوانی تا میانسالی، قرار دارند و ریسک فاکتورهای سنتی مانند دیابت،چربی خون بالا، فشارخون بالا ، سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی کشیدن سیگار و ... را ندارند دغدغه ای را بوجود می آورد که به سایر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی توجه بیشتری کرد.
این پزشک متخصص قلب و عروق افزود: عوامل متعدد دیگری کنار این عوامل هست که باعث افزایش ایجاد بیماری های قلب عروقی می شوند و سن ابتلا به این بیماری را پایین می آورند و معمولا در محاسبات و ویزیت های روتین که نشان می دهد در آینده چقدر احتمال دارد فرد به بیماری قلبی مبتلا شود جای نمیگیرد.
دکتر راهب با بیان اینکه این اختلالات شامل اختلالات اضطراب، اختلالات خلقی مثل افسردگی و اختلالات سایکوسوماتیک و استرسورهای شغلی هستند که معمولا به آن توجهی نمی شود اضافه کرد: هرچند این موارد از قبل هم شیوع بالایی در جامعه داشتند اما در چند سال اخیر شیوع آن در حال افزایش است.
وی گفت: این اختلالات می توانند 2 تا 3برابر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهند و شاهد گرفتگی های عروق کرونردر سن پایین تر باشیم.
دکتر سمیراراهب تصریح کرد: تشخیص و درمان به موقع این اختلالات درپیشگیری اولیه و ثانویه از بیماری های قلبی از اهمیت بالایی برخوردار است و توصیه میشود پزشکان در سال سه تا چهار بار در سال از نظر وجود این علایم مراجعین خود را غربالگری کنند و اگه شک داشتند این اختلالات در این افراد وجود داشت به روانپزشکان ارجاع دهند.
دکتر سمیراراهب خاطرنشان کرد: اگر علایم افسردگی، اضطراب در خود احساس میکنید و یا استرسورهای شغلی حفظ تعادل را برایتان سخت کرده حتما به متخصصان مربوطه مراجعه کنید که درمان این اختلالات قطعا قلب سالمتری را برای افراد به ارمغان می آورد.