یک کارشناس حوزه صادرات دانش بنیان، جزئیات فرآیند صادرات محصولات مبتنی بر دانش را در اینوتکس ۲۰۲۳ تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر یک شرکت دانش بنیان و مرکز صادرات دانش بنیان امروز در رویداد فرآیند صادرات دانش بنیان که در کوآپ نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ برگزار شد، مباحثی حول محور فرآیند صادرات، معرفی کدهای تعرفه گمرکی، انتخاب بهترین مقصد صادراتی و آنالیز صادرات مطرح کرد.
حمید ادیب زاده با بیان اینکه برای صادرات محصولات دانش بنیان باید بدانیم چه کشوری نیاز به چه تاییدیههایی دارد افزود : به عنوان مثال، برای دارو و مواد غذایی لازم است تاییدیههای لازم را از سازمان غذا و دارو و سازمان حفظ نباتات اخذ کنیم و سپس مجوزهای کشور مقصد را دریافت کنیم.
بنا بر اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ، وی گفت : از موارد دیگری که در صادرات محصولات دانش بنیان باید مد نظر داشته باشیم دریافت HS کد است.
این کارشناس حوزه صادرات دانش بنیان با اشاره به سایتی که ظرفیت کشورها در زمینه صادرات را زیر نظر سازمان ملل مشخص میکند، گفت: در این سایت مشخص شده است که ظرفیت صادرات ایران ۱۴ میلیارد دلار است که ایران ۱.۸ دلار صادر میکند.
ادیب زاده افزود : ایران میتواند بر این اساس، ۵۹۷ میلیون دلار را به چین، ۸۰ میلیون دلار به ترکیه، ۹۸ میلیون دلار به هند و ... صادرات داشته باشد.
وی گفت : باید برای صادرات محصولات دانش بنیان ، ظرفیتهای خالی را در نظر بگیریم.