مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی درباره مهرواره هوای نو گفت : مهرواره فرصتی برای ارزیابی ارزش های مهم هیئت و به نوعی شاخص گذاری و نشان دادن الگوی های موفق هیئت داری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خانم سعیدی نژاد ، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با شبکه پنج سیما درباره مهرواره هوای نو گفت : مهرواره فرصتی برای ارزیابی ارزش های مهم هیئت و به نوعی شاخص گذاری و نشان دادن الگوی های موفق هیئت داری است.
سوال این مهرواره تان چیست ؟
سعیدی نژاد: مهرواره هوای نو که امسال ما دومین مهرواره داریم برگزار می کنیم مهرواره برگزیدگان سال هیئت و تشکل های دینی هست.
مجری: هیئت و تشکل ها ، یعنی چی؟
سعیدی نژاد: ما هیئت در واقع یکی از آن ابزارهای مهم فناوری اجتماعی است، ما یک قبیل فناوری های اجتماعی داریم که تو لایه ای هست که ما چه جوری می توانیم در فضای اجتماعی انس و الفت ایجاد کنیم ، هیئت یکی از آن ابزارهای ایجاد انس و الفت است و در مهرواره هوای نو هدف این است که من هیئت را با تمام ارکانش و با تمام موجودیت و مجموعه رسیدگی هایی که می تواند به فضای جامعه داشته باشد برای این که بخواهد بین انسان ها همدلی ایجاد کند ، محبت ایجاد کند ، انس ایجاد کند، ناظر بر رویدادهای مختلف از شادی بگیرید ، ورزش بگیرید، خانواده، نوجوانان در محورهای مختلف اقتصاد، فضای علمی محور در واقع هیئتی که امروز بستر خیلی از اتفاقات و تحولات بزرگ اجتماعی می تواند باشد. ما امروز شاید بالغ بر شصت هزار تا هیئت داشته باشیم در کل کشور که ثبت شدند، این ها صرفا و هیئت های بیشتر خانگی داریم این هیئت ها باید فرصتی داشته باشند برای این که ارزیابی بشوند و خود این ها شاخص فناوری اجتماعی ما دیده بشوند.
سوال: یعنی شما تمام هیئت هایی که تو کل کشور برگزار شده توی مناسبت های مختلف بررسی می کنید که کدامشان خدمات بهتری ارائه دادند، کدامشان مطالب بهتری داشتند ؟
سعیدی نژاد: البته ما درخواست مان این است هیئت ها خودشان بیایند وبگاه هوای نو، havayenoo.ir ثبت نام کنند .
سوال : اگر ثبت نام کنند شما باید ...
سعیدی نژاد: بله باید بیایند در مهرواره شرکت کنند ، مهرواره فرصتی است برای ارزیابی ارزش های مهم هیئت و به نوعی شاخص گذاری و نشان دادن الگوی های موفق هیئت داری که حالا از محورها و رویکردهای مهم هیئت...
سوال : حالا شما محوریت اصلی تان که هیئت از نظرشما یک هیئت خیلی خوب در راستای استانداردهای لازم شما چه هیئتی است؟
سعیدی نژاد: هیئتی است که خوب بتواند حالا ناظر به شرایط بوم استان ، بوم شهرستان بتواند نیازهای مردم آنجا را رفع کند برای بچه ها برنامه داشته باشد برای خانم ها برنامه داشته باشد، بتواند برای اقتصاد و معیشت حرفی بزند اصلا نگاه مهرواره این است که ما هیئت را برای امروز و برای آینده بسازیم هیئت محل جمع شدن انسان ها هست ، بر محور مومنانه خاص خودش و بر محور اهل بیت و این خودش یک فرصت اجتماعی است برای ما .
سوال : ولی یک موضوع خیلی جدی که توی هیئت ها در خیلی از جاها وجود دارد این است که مثلا خانم ها اگر بخواهند توی آن هیئت در جایگاهی قرار بگیرند می گویم ما هیئت خوب هم خیلی داریم دارم راجع به هیئت هایی که مشکل دارند معمولا جایی که کوچکتر است برای خانم هاست ، جایی که هوا گرمتر است مال خانم هاست ، جایی که خیلی کوچکتر و طبقه بالاست مثلا ۳۰۰ تا پله می خورد و باید برید بالا آن قسمت مال خانم هاست این ها واقعا باید بررسی بشود که چرا مثلا جای سخت همش مال خانمهاست در هیئت ها.
سعیدی نژاد: شاید یکی از بی توجهی که ما داشتیم در رسیدگی به فضای بانوان یک بخشی هم تو همین هیئات بوده و اتفاقا مهرواره امسال هوای نو راهبرد اصلی خودش را توجه به فضای بانوان قرار داده و حتی ما یکی از محورهایی که امسال توانستیم به مهرواره اضافه کنیم خود ارزیابی بانوان سخنران هست، یعنی بانوانی که چه در دانشگاه چه در فضای هیئات و در مساجد بحثی را ارائه می دهند، سخنرانی انجام می دهند ، خود این ها هم می توانند توسط بانوان ارزیابی بشوند و از داورهای خانم استفاده کنند. غیر از این که بانوان در تمام رشته ها مشترک با آقایان می توانند شرکت کنند ما سال گذشته با این که یک میدان می خواهم بگویم ارزیابی مشترک بین خانم ها و آقایان تعریف شده بود خیلی از برگزیدگان مان خانم بودند و از شهرستان های کوچک بودند و این طور نیست که بگوییم هیئت های بزرگ توی این فضا انتخاب می شوند، چون محور این است که واقعا فضای محتوایی و ایده های خلاقانه چه قدر جدی گرفته شده اند.
سوال : جدی گرفته می شود و چقدر به مرحله عمل می رسد؟ ما حالا هم ماه رمضان هم هیئت هاییکه در مناسبت های مختلف می رفتیم یک اتفاق خیلی خوبی که افتاده این است که مهدهایی را همان ساعت گذاشتند کنار هیئت ها که بچه ها می روند که توی تهران خیلی زیاد شده و هنوز به شهرستان ها نرسیده ، هر مادری که می آمد بچه اش را می گذاشت توی آن اتاقی که در نظر گرفته شده بود و یک خانمی آنجا بود که قابل اعتماد بود و بچه ها بازی می کردند و آن مادر با آرامش می نشست و عزاداری می کرد، به سخنرانی گوش می کرد و مطالبی را که می خواست برداشت می کرد و آن بچه هم خاطره خوبی از هیئت توی خاطرش مانده.
سعیدی نژاد: اصلا هیئت محل تربیت است و خیلی از حاجتهایی که ما توی دنیا می توانیم داشته باشیم برای اصلاح حتی رفتارهای داخل خانواده را می توانیم توی هیئت برنامه ریزی بکنیم.
سوال : کاش سازمان تبلیغات حالا این خواسته من و خیلی از کسانی که این شرایط را دارند این است که کاش سازمان تبلیغات غیر آن هیئت هایی که می آیند اسم نویسی می کنند و شما بررسی شان می کنید واقعا یک تیمی تشکیل بدهد توی همه هیئت ها یک بودجه ای را مشخص کنند که فقط اگر هیئتی جایی را برای بچه ها ندارند یک جایی را برایشان تاسیس کنند که آن زمانی که بچه ها می آیند آنجا برای عزاداری بتوانند راحت باشند، یعنی مادر راحت باشد و آن بچه هم راحت باشد این نسل بعدی است این قضیه خیلی مهم است.
سعیدی نژاد: بله این هیئت پیش از این که برای بزرگتر باشد برای بچه هاست و ما از سال گذشته برنامه ای را با عنوان حسینیه کودک در کنار برنامه هیئت ها پیگیری می کردیم که توانستیم در خیلی از هیئات تبدیل به جریان کنیم اما تا این که بخواهد به صورت یک اتفاق عمومی دیده بشود به زمان احتیاج داریم. نگاه مان این هست که هیئت فرصتی باشد برای آماده سازی بانوان توی فضاهای کنشگری های موثر توی جامعه حالا عمده بانوان ما شاید زنان خانه دار باشند و اتفاقا مهمترین فرصت های کنشگری را در هیئت، در فضای محله خودشان ،در فضای خانوادگی خودشان دارند ،برای کار تدوینی برای گفتگوهای موثر که ما واقعا جامعه مان یکی از ضرورت هایی که به آن احتیاج داریم این است که ما یاد بگیریم خوب ببینیم و خوب حرف بزنیم و گفتگوهای سازنده با هم داشته باشیم و این آموختنی است ما شاید کمتر فرصت و وقت گذاشتیم برای این جنس آموختن های اجتماعی بزرگ.
۱۱:۰۳