مراسم پیاده روی اربعین سال ۱۴۰۲ از ۲۷ مرداد آغاز میشود و تا ۲۰ شهریور ادامه خواهد داشت.
امید کوثریفر افزود: یکی از مباحثی که سال گذشته وجود داشت، حضور زودهنگام زائران اربعین در کشور عراق بود.
وی با بیان اینکه مواکب عراقی از دهم ماه صفر خدمترسانی خود را آغاز میکنند، افزود: تصمیم ستاد اربعین این شد که از اول ماه صفر تا ۲۵ ماه صفر مراسم پیاده روی اربعین آغاز شود.
کوثریفر همچنین گفت: محوریت کمیته خدمات شهری از شهرداری تهران به سازمان شهرداریهای کل کشور محول شد تا بتوانیم از خدمات همه شهرداریهای سراسر کشور بهرهمند شویم.
حجت الاسلام نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز از ستاد مرکزی اربعین خواست عملکردش را بررسی کند و با شناخت نقاط ضعف و قوت، تلاش کند تا هر سال وضع برگزاری مراسم اربعین بهتر از سال قبل شود.
پیگیری خدمات پزشکی و هچنین چگونگی خروج اتباع خارجی از مرزها به انگیزه حضور در پیادهروی اربعین از موضوعاتی بود که پس از طرح آنها، قرار شد کمیتههای مرتبط، با تدوین راهکارهای مناسب، مشکلات آن را برطرف کنند.
تسهیل در امور موکبها و مشکلاتی که در تردد زائران وجود دارد، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد. همچنین پیشنهاد شد تردد زائران در مرز بر اساس نوبتدهی باشد تا ازدحام در مرز صورت نگیرد. هرچند این پیشنهاد، اربعین هرسال مطرح میشود، اما اجرای آن همواره با مشکلاتی روبهرو شده و تردد از برخی مرزها را دشوار کرده است.
میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین ـ نیز پیشتر گفته است: ما به دنبال انتظامبخشی سفر زائران هستیم. امسال به دنبال این هستیم که از قبل تاریخ رفت و برگشت هر زائر و همچنین مرزی را که قصد عبور از آن دارد مشخص کنیم تا زائر با مشکل مواجه نشود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین از توافقات خوبی که با وزارت کشور عراق برای تسهیل امور اربعین در سال جدید انجام شده، خبر داده و گفته بود که برای جلوگیری از ازدحام و معطلی با عراق توافق شده که گذرنامههای ویژه و موقتی برای زائران ایرانی به منظور تردد از مرزهای عراق هنگام اربعین درنظر گرفته شود.