فرابورس ایران ظرفیتهای بازار سرمایه برای شرکتهای نوآور و فنآور را با هدف معرفی ظرفیتهای فرابورس برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان و تأمین مالی استارتاپها بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، هدف از برگزاری کارگاههای توانمندسازی و نشستهای تخصصی در این نمایشگاه، افزایش اطلاعات و دانش مخاطبان در مورد چالشها و فرصتهای مربوط به تأمین مالی است.
پنج گام اساسی در فرایند پذیرش
در این کارگاه ابتدا فرآیندهای پذیرش در بازار فرابورس ایران تشریح شد.
بنگاههای اقتصادی برای حضور در بازارهای اول، دوم و بازار شرکتهای کوچک و متوسط باید فرایند پذیرش را طی کنند.
اما حضور در بازارهای زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه و بازار سوم نیاز به طی کردن فرایند پذیرش وجود دارد.
در ادامه این کارگاه آموزشی ضمن تشریح وظایف و معرفی اعضای هیئت پذیرش، مزایای پذیرش در بازارهای فرابورس ایران برای شرکتهای متقاضی، سهامدار عمده، سرمایهگذاران و اقتصاد کشور نیز تشریح شد.
در فرایند پذیرش پنج گام اساسی وجود دارد که در گام اول مقدمات ارائه درخواست و تکمیل مدارک است، گام بعدی برگزاری جلسه هیئت پذیرش و دریافت نتیجه است.
در گام سوم شرکت باید فرایند تبدیلشدن به سهامی عام و افشای اطلاعات مالی در سایت کدال را بگذراند. در نهایت نیز درج شرکت در فهرست نرخهای فرابورس و عرضه اولیه دو گام پایانی این مسیر هستند.
مراحل و سطوح تأمین مالی یک بنگاه اقتصادی
در ادامه این کارگاه آموزشی مراحل تأمین مالی یک بنگاه اقتصادی و سطوح تأمین مالی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این خصوص انواع مسیرهای تأمین مالی برای سطوح مختلف تأمین مالی معرفیشده و مزیتهای آنها موردبررسی قرار گرفت.
صندوقهای خصوصی، اوراق بدهی، بازار سهام، بازار شرکتهای کوچک و متوسط، صندوقهای جسورانه، تأمین مالی جمعی و بازار دارایی فکری از انواع ابزارهایی هستند که برای یک بنگاه اقتصادی در سطوح مختلف که شامل مرحله بذر، مرحله جوانه، مرحله رشد، مرحله گسترش و مرحله بلوغ میتوانند مورد بهرهبرداری قرار بگیرند.
حضور ۲۱ صندوق جسورانه و خصوصی در فرابورس ایران
در این کارگاه اعلام شد که در حال حاضر مجموع سرمایه ثبتی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی ۳۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال است که از این مبلغ ۱۴ هزار و ۴۶۵ میلیارد یال تأدیه شده است. همچنین خالص سرمایهگذاری صندوقها ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.
مجموع تعداد صندوقها در حال حاضر ۲۱ عدد است که ۵ صندوق خصوصی و ۱۶ صندوق جسورانه است.
در ادامه این کارگاه آموزشی بررسی مفهوم اوراق قرضه و بازار بدهی مور تأکید قرار گرفت.
در این کارگروه اعلام شد که در حال حاضر ارزش اسمی اوراق سررسیده بازار بدهی حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است و بازار بدهی بازار بازیگران بزرگ و بازار اصلی تأمین مالی دولتهاست.
تفاوتهای صکوک و اوراق قرضه
در ادامه در این کارگاه آموزشی به تشریح تفاوتهای صکوک و اوراق قرضه پرداخته و تأکید شد ابزارهای مالی اسلامی (صکوک) اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی هستند که بر پایه یکی از قراردادهای مورد تائید دین اسلام طراحی شدهاند.
بر اساس این گزارش، هدف از برگزاری کارگاههای توانمندسازی و نشستهای تخصصی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس، افزایش اطلاعات و دانش مخاطبان در مورد چالشها و فرصتهای مربوط به تأمین مالی است.
گفتنی است فرابورس ایران از روز گذشته تا جمعه ۲۲ اردیبهشتماه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در سالن رویداد فینوتکس و در محل غرفه فرابورس میزبان مخاطبان این رویداد برای معرفی ظرفیتها و فرصتهای تأمین مالی نوآوری و فناوری از دریچه بازار سرمایه است.