بدون رشته رادیولوژی نمی توان در پزشکی قدمی برداشت
رئیس کل سازمان نظام پزشکی : رشته رادیولوژی چشمان نافذ، بینا، بصیر و راهبر علم پزشکی روز جهان است .
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی؛ دکترمحمد رئیس زاده ، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در سی و هشتمین کنگره رادیولوژی ایران افزود: سیرتحولات در این رشته به تناسب اهمیت آن بسیار سریع و شگرف است. در حوزه تکنیک ها، فناوریهای آموزشی و کاربردی تحولات عظیم بوده است و باید انجمن رادیولوژی، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی این تحولات را رصد کند تا همکاران این رشته از علم روز جهان عقب نمانند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که در حوزههای مختلف میتوانیم سرآمد باشیم، ادامه داد: استفاده از هوش مصنوعی، تکنیکهای تصویربرداری ۳D که تجسم آناتومی را مهیا میکند و مهمتر از همه استفاده رادیولوژی و تلاش آن برای بحث پزشکی شخصی و فناوریهای پبشرفته تصویربرداری با کمک رادیولوژیستها در تشخیص بیومارکرها میتواند پزشکی شخصی را دچار تحول عظیمی کند که بر اساس آرایش ژنتیک هر فرد تشخیص و درمان را منحصر به فرد کند.
دکتر رئیس زاده با بیان این که انجمن رادیولوژی ایران یکی از موفقترین انجمنهای علمی کشور است، تصریح کرد: باید حفظ و ارتقا وضعیت علمی رشته رادیولوژی در کشور مد نظر انجمن مربوطه باشد و توجه به این مهم ضروری است که سیر تحولات و مشکلات اقتصادی و تعرفهای همواره بوده و خواهد بود، اما اعتبار جامعه پزشکی و رادیولوژی کشور در گرو کیفیت آموزش است که باید به آن توجه شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: بحث تعهد و اخلاق حرفهای دو بال مهم پرواز حوزه پزشکی کشور در عرصه ملی و بین المللی است و اگر آموزش و ارتقا آن، حفظ اخلاق و تعهدحرفهای نباشد حتی اگر جامعه پزشکی مرفهترین هم باشند در چشم خودمان ارزشی نخواهد داشت.
دکتر رئیس زاده در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مسئولان گفت: قبل از آن که دیر شود و با یک عقب گرد ۴۰ ساله مواجه شویم، در تعامل باجامعه پزشکی و برخورد با آنان اسناد بالادستی و قانون را رعایت کنند و اگر با وضعیت کنونی پیش رویم آینده پیش رو وضعیت خوبی نخواهد بود و در خیلی از رشتههای تخصصی و فوق تخصصی عقب گرد خواهیم داشت که به دنبال آن بیماران برای درمان باید به خارج از کشور مراجعه کنند یا پزشک از سایر کشورها وارد کنیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر این که خلاف قانونها باید کنار گذاشته شود، ادامه داد: لحاظ نکردن قیمت تمام شده خدمات و تأخیر در ابلاغ تعرفهها باید کنار گذاشته شود و نمیتوان با جامعه پزشکی کشتی گرفت.
دکتر رئیس زاده با اشاره به این که جامعه فرهیخته پزشکی در اساسیترین حوزه زندگی اجتماعی بشر در کمال سلامت و علم آموزی خدمت می کند، اذعان کرد: در بحث افزایش ظرفیتها قرار بود بودجه لازم به وزارت بهداشت تخصیص داده شود که نه تنها انجام نشد بلکه افزایش ظرفیتها بدون فراهم کردن امکانات آموزشی و رفاهی، مشکلات زیادی را برای دانشجویان ایجاد کرد.
دکتر رئیس زاده گفت: افزایش ظرفیت باید متناسب باشد، اما با افزایش بی رویه و بدون رعایت استانداردهای آموزشی و فراهم کردن زیرساختهای لازم صد در صد مخالفیم.