رئیس جمعیت هلال احمر گفت در مدت کوتاهی، ظرف سه تا چهار ماه گذشته بالغ بر ۷۰۰ هزار جوان به تعداد داوطلبان ما اضافه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه صف اول درخصوص بررسی عملکرد یک ساله جمعیت هلال احمر به پرسشها پاسخ داد.
مجری: هفته هلال احمر است و دیروز رئیس جمهور با مسئولان، مدیران و کارکنان هلال احمر دیدار کردند و هم از زحمات کسانی که کارشان عمدتاً داوطلبانه است و حقوق بگیر نیستند، اما در روزها و شرایط سخت در کنار مردم هستند تقدیر کردند.
سؤال: شما یک ماه پیش هم میهمان این برنامه بودید، ولی آن قدر عملیاتهای هلال احمر زیاد است که در همین فاصله شاید بشود گفت کلی اتفاقات جدید افتاده، بگویید آخرین اتفاقاتی که رخ داده و هلال احمر در آن حضور داشته و به داد کسانی که نیاز داشتند و استمداد کردند رسیده، اینها چه اتفاقاتی بوده؟
آقای پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال احمر: اولاً خدا را شکر میکنیم که در این مسیر خدمت رسانی میکنیم؛ مسیر پرثوابی هم هست و همکاران بسیار جهادی، عاشق و پای کار کنار هم هستیم و باهم به صورت جمعی خدمت رسانی میکنیم. در این مدت کوتاه شاید ظرف سه تا چهار ماه گذشته بالغ بر ۷۰۰ هزار جوان به تعداد داوطلبان ما اضافه شد.
سؤال: چطوری؟
آقای کولیوند: ثبت نام کردیم، ما اعلام کردیم که تقریباً چند ماه آخر را و دو فصل اول سال ۱۴۰۲ را برای ثبت نام و جذب داریم و انشاء الله تا آخر سال همه را ساماندهی و آموزش میدهیم و برای ۱۴۰۳ برای به کارگیری و بهره گیری از هنر و دانشی که یاد گرفتند. در نتیجه رغبت و استقبال خیلی عالی بین جوانان انجام شد که از این بین ۱۴۰ هزار نفر نخبه هستند که با ما کار و فعالیتهای داوطلبانه میکنند. در این مدت یک ماهه اخیری که از دیدار من و حضرتعالی و مردم به صورت حضور در برنامه صف اول میگذرد قسمت شد که عالیترین نشان فداکار خدمت و نشان لیاقت را از کشور ترکیه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گرفت. اگر خاطرتان باشد ما هم دو لوح تقدیر گرفتیم و هم مدال لیاقت را. خیلی کشورهای دیگر هم بودند؛ ۱۰۰ کشور بودند و میزان کمکشان به مراتب از ما خیلی بیشتر بود. به صورت واضح بگویم؛ مثلاً ما اگر ۱۶ هواپیما کمک کردیم، یک کشور ۱۴۰ هواپیما، یک کشور ۲۵۰ هواپیما، یک کشور ۳۰۰ هواپیما و اگر ما ۳۰۰ نفر نیروی عملیاتی رفتیم، برخی بیش از ۵۰۰ نیرو آورده بودند، اما چرا ما هم دو لوح تقدیر گرفتیم و هم نشان لیاقت و فداکاری خدمت آن جا را به خاطر اثربخشی و انسجام کاری که داشتیم. عزیزان سپاه و ارتش خیلی به ما کمک کردند، دوستان سپاه در حال استقرار و راه اندازی اردوگاههای اسکان اضطراری در ترکیه بودند؛ کمک ما. عزیزان ارتش؛ بیمارستان ارتش داشتند و آن را راه اندازی کردند.
سؤال: آن کشورهای دیگر که میگویید مثلاً این طور بیمارستان نداشتند؟
آقای کولیوند: نه بیمارستان داشتند، ولی کمکهای نقدی و غیرنقدی خیلی بیشتر از ما، تیم هایشان هم همین طور. یا تیمهای ما وقتی با گروههای زنده یاب و تجهیزاتی که داشتیم رفتیم آن جا شبانه روز بدون این که باری بر دوش ترکیه و سوریه باشد کار کردیم، خیلی افراد را زنده توانستیم از زیر آوار دربیاوریم. خدمت صادقانه، دلی و این که ما آنها را جدا از خودمان ندیدیم، حول محور «تعاونوا علی البرِّ و التّقوا»، حول محور «وَاعتَصموا بِحَبلِ الله» حول محور این که «فَاستَبِقُوا الخیرات» سبقت بگیریم در کار خیر رفتیم، واقعاً این مدلی و با این الگو رفتیم.
مجری: منظورتان این است که آن حس را مردم و دولت ترکیه گرفتند.
آقای کولیوند: گرفتند، ما خودمان این حس را داشتیم که اصلاً انگار داخل کشور خودمان، خاک خودمان و برادران خودمان است و یک جملهای که به صورت کلیدواژه بین مسئولین ترکیه و مردم آن بود این بود که هیچ وقت ما فراموش نمیکنیم که جمهوری اسلامی ایران در سختترین شرایط به داد ما رسید، هنوز هم این حس در آنها وجود دارد. این سری که رفتیم این مدال و لوحها را گرفتیم باز هم مردم دور ما را میگرفتند و تشکر میکردند؛ اینها یک دنیا ارزش دارد، باز هم در این خصوص ما یک لوح تقدیری از بین ۱۰۰ کشوری که حضور پیدا کردند تنها کشوری که صلیب سرخ از آن تقدیر کرد؛ جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بود. باز هم توفیق دیگری که برایمان حاصل شد؛ حضور پیدا کردیم برای جلساتی که به صورت دورهای با صلیب سرخ داریم، بحث مدیریت تجمعات انبوه به ما افتاد، آن جا ما وقتی بحث تجمعات انبوه را مطرح کردیم آوردم مصداق را اربعین حضرت اباعبدالله گفتم و حج را. ما دو میلیون نفر در حج حضور پیدا میکنند، تمام افرادی که به حج مشرف میشوند بالغ و سالم هستند، پزشک همراهشان است، مدیر و خدمه کاروان دارند، معلوم است کی مشرف میشوند و کی بر میگردند، با چه میروند، با چه میآیند، اتوبوس شان، اسکان شان، حتی غذایشان را هم ما کالری اش را مشخص میکنیم، زیرساخت هم تا دلت بخواهد وجود دارد. اما در اربعین حضرت اباعبدالله از فرزندی که در شکم مادرش هست تا فردی که الآن خدا، عمر دست خداست میخواهد از دنیا برود، در اربعین حضور دارد معلوم نیست کی میرود، کی میآید، با چه وسیلهای میرود، با چه وسیلهای میآید، اسکانش چیست، غذایش چیست، وضع بهداشت و درمان و همه چیز و ما آن جا اعلام کردیم که تعداد مصدومین، فوتیها و بیماران حج از اربعین بیشتر است، اما تعداد افرادی که در اربعین حضور پیدا میکنند ۱۰ برابر حج است. گفتیم ما یک کنگره بین المللی سلامت و...
مجری: ۱۰ برابر هم بیشتر است.
آقای کولیوند: ۱۰ برابر هم بیشتر است، بله.
سؤال: سال گذشته از ایران چند میلیون نفر رفتند؟
آقای کولیوند: حدود ۲۳ میلیون نفر بودند کلاً، از ایران؛ سه و نیم. حج ما دو، دو و نیم داریم یعنی تقریباً ۱۰ برابر.
سؤال: و از ایرانش که باز خیلی کمتر؛ زیر ۱۰۰ هزار نفر؛ فکر میکنم ۸۰ هزار و این حدودها.
آقای کولیوند: ما مثلاً سال قبل ۴۰ هزار نفر رفتیم، حالا ۸۰ هزار نفر و ما الآن یک کنگره بین المللی گذاشتیم برای سلامت و امداد و نجات در اربعین. من از آنها خواستم همه کشورها حضور پیدا کنند، کمک کنند و از همه مهمتر هم گفتم بیایید از نزدیک ببینید، این شکوه و عظمت را بیایید ببینید و الحمدلله پذیرفتند و نهایتاً ماحصل آن کار خیلی خوب شد؛ این که آموزش مدیران عملیاتی صلیب سرخ را دادند جمهوری اسلامی ایران ما در داخل کشورمان آموزش دهیم، حین عملیات اربعین هم ببریم در اربعین آموزش دهیم. اینها دستاوردهای بزرگی است، اصلاً ترویج فرهنگ اربعین حسینی (ع) همین است و الحمدلله این توفیقات حاصل شد. ما تقریباً با ۲۰ کشور دنیا تفاهمنامه داشتیم و تفاهمنامه بستیم. اینها خیلی کارهای خوبی انجام شد، باز در این فاصلهای که خدمت شما بودم در امر درختکاری ظرف کمتر از ۲۰ دقیقه، امدادگران، نجات گران و داوطلبان ما توانستند ۱۰۰ هزار نهال را بکارند در ۴۱۸ شهر و به قول رئیس جنگلبانی فرمودند که رکورد دنیا شکسته شد و ثبت شد به اسم جمهوری اسلامی ایران. اینها توفیقهای خیلی خوبی است که حاصل شده. کمک گرفتیم از شرکتهای دانش بنیان برای امر امداد و نجات، هوشمندسازی فعالیت هایمان، برای تولید اندام مصنوعی، برای تولید دارو، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و حتی خیلی اقلام زیستی. نوع چادرهایمان و اقلام زیستی مان را به روزتر میکنیم؛ از شرکتهای دانش بنیان در این قسمتها کمک گرفتیم و خیلی عالی توانستیم در این قسمتها کار کنیم.
سؤال: در هلال احمر قبلاً هم شما گفتید چند بار هر کسی که میآید داوطلبانه فعالیت میکند، عده حقوق بگیران خیلی کم و ناچیز است به نسبت کل آن جمعیت کسانی که میآیند خدمت میکنند. چند نفرند الآن با این ۷۰۰ هزار نفری هم که گفتید اضافه شدند در سه ماه اخیر به جمعیت داوطلبان؟
آقای کولیوند: دو گروه با ما همکاری میکنند. یک گروه همکارانی هستند که به صورت ستادی و عملیاتی مان هستند. یک گروه داوطلبان مان هستند. داوطلب هایمان میلیونی اند جمعیتشان که یک قسمتی همین ۷۰۰ هزار نفری که به دو میلیون نفر قبلی اضافه شده، هست و ان شاء الله بنا داریم که در مرحله اول به پنج میلیون و بعد به ۱۰ میلیون داوطلبان مان را برسانیم؛ همه هم آموزش دیده. یک گروه دیگر که همکاری میکنند با ما در پایگاههای امداد و نجات؛ نجات گران و امدادگرانی هستند که به صورت شبانه روز در پایگاههای هوایی، زمینی و دریایی برای ما و مردم خدمت رسانی میکنند و قشر مظلومی هم هستند؛ بیش از ۲۴۰ ساعت کار میکنند و کمترین دریافتی را دارند. اینها هیچ بیمه و هیچ حمایت اجتماعیای نداشتند، حدود ۲۲ هزار نفر را ما هم بیمه درمانی، هم بیمه بازنشستگی، هم بیمه از کارافتادگی و حمایت مالی بهتری را برایشان انجام دادیم، به اضافه حمایت اجتماعی بهتری. این قدر رضایتمندی بینشان ایجاد شده که فعالیت هایشان را چند برابر کردند؛ با دل و جان کار میکنند. دیدید در این حوادث جوی، در این اتفاقات اخیر؛ اینها افرادی هستند که خبره کار ما هستند و مرتب هم کار میکنند و کمتر از ۲۴۰ ساعت در ماه برایمان کار نمیکنند. یک عدهای هم که در ستادهای ما کار میکنند؛ همکاران ما هستند، آنها هم آدمهای مظلومی اند و به نظرم کمترین دریافتیها در جمعیت هلال احمر است، اما بیشترین خدمت رسانی هم در جمعیت هلال احمر است. ما دو نگاه داریم؛ میگوییم در شادیها هر چه شادیها را باهم توزیع کنیم، شادیها بیشتر میشود، بین همه مان پخش میشود. در غم و اندوه هر چه این را باهم تقسیم میکنیم، این غم و اندوه کم میشود. با این دو نگاه هم داوطلبان و هم امدادگران و نجات گران ما و هم کارکنان ما با این نگاه کار میکنند و از جان و دل زحمت میکشند. دیروز نمیدانم ملاحظه کردید یا نه؛ یک جمعیت ۱۰۱ هزار نفره از داوطلبان، امدادگران و کارکنان مان باز هم به صورت داوطلب آمدند در کل کشور که در تهران اجتماع ۱۰ هزار نفره با حضور آقای رئیس جمهور بود و در جمع همکاران سخنرانی کردند. اگر قاب تصویر را نگاه کنید پشت سر آقای رئیس جمهور همه همکاران نشستند و بقیه در ورزشگاه کامل و در کل کشور همه این مراسم را رصد میکردند و با دل و جان هم جشن میگیرند، هم کار میکنند و هم فعالیت میکنند. هم دردی را کم میکنند، هم در عملیاتها حضور دارند، آرامش و آسایش را از خود میگیرند که به دیگران آرامش، آسایش و اطمینان ببخشند. در ایام نوروز خاطرتان هست هیچ کدام از عزیزان تعطیلی نرفتند، حتی ما مزدوجی داشتیم؛ دختر خانم و آقا پسری که تازه ازدواج کرده بودند، باید میرفتند ماه عسل، ولی آمدند شیفت ایستادند و خدمت کردند، دو تایی باهم در همین پایگاه مرقد حضرت امام (ره) آن جا میایستادند و شبانه روز خدمت رسانی میکردند. ما گروههایی که با ما همکاری میکنند از این جنس و قشر هستند و واقعاً از همه آنها ممنونم و هر طور که بخواهم از آنها تشکر کنم زبانم قاصر است. اما گروهی هستند که با تمام توان، جدی، هم ملی و هم بین المللی نقش آفرینی میکنند و هر جا هم رفتند موجب افتخار و عزت نظام و مجموعه خود ما بودند و به آنها افتخار میکنم و امیدوارم روز به روز این تعداد را بتوانیم بیشتر کنیم، بیشتر جذب کنیم.