پنجمین دوره مسابقات ملی مکانیک سیالات سوم وچهارم خرداد ماه در دانشگاه شیراز برگزار میشود
دکتر سید محراب امیری افزود: مکانیک سیالات یکی از زیرشاخههای اصلی در مجموعه علوم مهندسی بهشمار میرود. باتوجه بهاهمیت نقش دانشجویان در شبکه نوآوری و فناوری کشور طرح اولیه این مسابقات با محوریت حضور دانشجویان برای تبدیل مفاهیم پایه، به ایدههای کاربردی و تولیدات فناورانه شکل گرفته است.
عضو هیأتعلمی بخش عمران دانشگاه شیراز، از جمله اهداف اصلی برگزاری مسابقات مکانیک سیالات را ارتباط علمی و فناوری بین دانشگاههای ایران و سازمانهای ذیربط، گسترش تفکر علمی و کمک به تجاریسازی ایدهها، پرورش نیروهای کارآمد، خلاق و حلکننده مسائل کشور، تقویت روحیه خلاقیت، نوآوری و فناوری، ترویج و راهاندازی استارتاپها و شرکتهایدانشبنیان و آیندهنگاری در حوزه فناوریهای نوین و راهبردی مرتبط با علم مکانیک سیالات عنوان کرد.
امیری بیان کرد: یکی از نکات منحصربهفرد این مسابقات، همکاری بینرشتهای میان چندین دانشکده (دانشکدههای مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی کشاورزی...) و نیز همکاری دانشگاههای برتر در این مسابقات است.
بهگفته این مقام مسئول، بهمنظور تداوم برگزاری، ایجاد هماهنگی بیشتر و کمک به ارتقاء کیفی، هیأت امناء مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات با نمایندگانی از دانشگاههای برتر و سازمانهای دولتی و خصوصی مرتبط تشکیل شده است.
دبیرعلمی پنجمین دوره مسابقات ملی مکانیک سیالات اعلام کرد: این دوره از مسابقات قرار بود با حضور حدود ۷۰ تیم دانشجویی از اقصی نقاط کشور در اسفندماه ۱۳۹۸ در دانشگاه شیراز برگزار شود؛ اما بهدلیل فراگیری بیماری کرونا لغو شد و امسال «پنجمین دوره مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات» با همکاری دانشگاهیان، سازمانها و متخصصان ذیربط در روزهای سوم و چهارم خردادماه ۱۴۰۲، در مجموعۀ مهندسی(۲) دانشگاه شیراز، واقع در خیابان ملاصدرای شیراز به شکل حضوری برگزار خواهد شد.
امیری با یادآوری اینکه محورهای اصلی این مسابقات، شامل سه بخش رسانههای مجازی، پروژۀه عملی و ایدهشو است، توضیح داد: در بخش رسانههای مجازی، ساخت نماهنگ و آزمایشگاه مجازی که شبیهسازی یک مسئله مکانیک سیالاتی با استفاده از برنامهنویسی کامپیوتری است، موردنظر است. در بخش پروژه عملی، گروههای شرکتکننده نسبت به ساخت دستگاه فشارسنج و جریانسنج اقدام میکنند. همچنین قسمت دیگری از بخش پروژه عملی به طراحی و ساخت هاورکرافت مدل با ماموریت آتشنشانی اختصاص یافته است که هاورکرافتهای ساخته شده، در آب و خشکی تست میشوند.
او خاطرنشان کرد؛ در بخش ایدهشو نیز که یک رویداد استارتاپی در حوزه مکانیک سیالات است، گروههای شرکتکننده نسبت به ارائه ایده خود برای حل یک مسأله در زمان محدودی اقدام میکنند.
امیری بیان کرد: در این مسابقات تعدادی از اعضاء هیأتعلمی دانشگاههای شیراز، صنعتی اصفهان، اصفهان، باهنر کرمان، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، صنعتی شاهرود و... و نمایندگانی از سازمانهای صنایع دریایی، گسترش صنایع ایران و برخی شرکتهای خصوصی بهعنوان داور، سخنران مدعو، برگزارکننده و ... حضور خواهند داشت.
مدیرعلمی پنجمین دوره مسابقات ملی مکانیک سیالات بیان کرد: افراد میتوانند بهعنوان تماشاگر، سرمایهگذار و... در این برنامه شرکت داشته باشند، البته تیمهای شرکتکننده در محورهای مختلف مسابقات، الزاما باید دانشجویی باشند.
امیری اعلام کرد: علاقهمندان برای ارتباط با دبیرخانه مسابقات میتوانند با شماره ۳۶۴۸۴۰۲۸-۰۷۱ تماس گرفته یا ازطریق ارسال ایمیل به آدرس ۵sfmc@shirazu.ac.ir اقدام کنند.