۲۵ درصد از اراضی آذربایجانغربی به کشت بهاره اختصاص دارد.
خسرو شهبازی افزود: محصولات پاییزه شامل انواع سبزی و صیفی، چغندرقند، محصولات علوفهای، کدو آجیلی و آفتابگردان، کنجد و محصولات پاییزه شامل گندم و جو آبی و دیم، نخود و عدس دیم، کاملینا و گلرنگ، یونجه و اسپرس دیم است.
شهبازی اظهار کرد: بیشترین سطح کشت بهاره متعلق به شهرستان خوی و با کشت محصول آفتابگردان و کدوی آجیلی است و پس از خوی ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت بهاره با بیشترین تنوع کشت را دارند.
وی، با بیان اینکه همه سطوح با رعایت برنامه ابلاغی الگوی کشت کاشته شده است، افزود: تمهیدات لازم برای توزیع نهادهها نیز در استان انجام و بذرهای اصلاح شده و سموم مورد نیاز کشاورزی هم اکنون در مراکز توزیع بذر و کود موجود است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: ضروری است تا کشاورزان در موقع مناسب با استفاده از توصیههای ترویجی و تحقیقاتی کارشناسان نسبت به کشت اقدام کنند تا دچار خسارتهای ناشی از کشت در زمان غیر مناسب مانند سرمازدگی بهاره نشوند.
سالانه شش میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در استان آذربایجانغربی تولید و از این لحاظ این استان ششمین استان تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور محسوب میشود.