وارن بافت، مدیرعامل شرکت برکشر هاتاوی گفت: وقتی چیزی میتواند هر کاری بکند، من کمی نگران میشوم، زیرا میدانم ما قادر نخواهیم بود فعالیت آن را متوقف کنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلويزيوني ويون، بسیاری درباره پیامدهای استفاده از هوش مصنوعی هشدار داده اند. تازهترین فردی که در اینباره هشدار داده است، وارن بافت، مدیرعامل شرکت برکشر هاتاوی است.
وارن بافت میلیاردر ۹۲ ساله هوش مصنوعی را به بمب اتمی تشبیه کرد. او این اظهارات را در نشست سالانه شرکت خود مطرح کرد. او در این نشست درخصوص ظرفیت هوش مصنوعی برای اینکه جایگزین بشر شود، ابراز تردید کرد و به آنچه فناوری در این عرصه میتواند انجام دهد، پرداخت.
او گفت: "وقتی چیزی میتواند هر نوع کاری بکند، من کمی نگران میشوم. زیرا میدانم ما قادر نخواهیم بود فعالیت آن را متوقف کنیم. شما میدانید مبنای اختراع بمب اتم که در جنگ جهانی دوم استفاده شد، نیت بسیار بسیار خوبی بود. "
بافت، به خطر هوش مصنوعی نظیر بمب اتم اشاره کرد و نتیجه گیری کرد نظیر بمب اتمی که میتواند فرصتهای شغلی میلیونها نفر را خیلی زود از بین ببرد، هوش مصنوعی میتواند همه چیز را در جهان تغییر دهد به جز شیوهای که انسان فکر و رفتار میکند.
فرد دیگری که در این مراسم حضور داشت، نایب رئیس این گروه، چارلی مانگا، بود. او هم از توانایی هوش مصنوعی برای تقلید کردن تقریبا همه عملکردهای بشر ابراز نگرانی کرد.
افراد سرشناس دیگری هم پیش از این درباره ظهور هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده اند که از آن جمله میتوان به ایلان ماسک مالک تسلا و جفری هینتون که خود به عنوان پدرخوانده هوش مصنوعی شناخته میشود و نیز استوارت راسل دانشمند عرصه رایانه اشاره کرد.
بررسی تازه بانک سرمایه گذاری گلدمن ساکس هم نگرانیهای مشابهی را مطرح ساخته است. در این گزارش آمده است این فناوری پیشرفته میتواند جایگزین معادل حدود ۳۰۰ میلیون کار تمام وقت شود و در این میان مدیران و استادان حقوق بیشترین آسیب را میبینند.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که هوش مصنوعی شاهد پیشرفتهای عمده ایست. همزمان با محبوب شدن چت جی پی تی و دال ائی، نگرانی از آثار آنها بر زندگی بشر هم افزایش مییابد.