بعد از جلسه روز پنجشنبه معاون رئیس جمهور آمریکا با مدیران اجرایی گوگل، مایکروسافت، OpenAI و Anthropic،این شرکت ها از پاسخ به رسانه درمورد جزییات جلسه امتناع کردند.
گوگل، مایکروسافت، «OpenAI» و «Anthropic»، از پاسخگویی به پرسشهای وبگاه «FoxNews» در مورد نتیجه جلسه و احتمال تأثیر آن بر شیوه توسعه این سرویس جدید طی ماهها و سالهای آینده، خودداری کردهاند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این شرکتها از پاسخ به پرسش و توضیح آنچه در جلسه گذشت طفره میروند و اعلام کردهاند که پاسخی برای ارائه ندارند.
امتناع از پاسخ دهی از سوی این شرکت ها باعث شد تنها بیانیه کاخ سفید که روز پنجشنبه منتشر شد به عنوان راهنمای نحوه برخورد با هوش مصنوصی از جلسه کارشناسان هوش مصنوعی، کاملا هریس و برخی از کارشناسان فناوری دولت بایدن در جلسه باقی گذاشت.
کاخ سفید در این بیانیه فاش کرد که بایدن،تاکید دارد که شرکتها مسئولیتی اساسی برای اطمینان از ایمن بودن محصولاتشان برای کاربرانشان دارند.
دانیل نیومن، مدیر عامل گروه «Futurum» و دیوید لبوویتز، مدیریت دارایی مؤسسه مالی «جی پی مورگان» معتقدند که شرکتهای فناوری حاضر در جلسه هوش مصنوعی کاخ سفید، اقدامی برای اقناع مردم در پاسخ به ادعای کاملا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پتانسیل این فناوری جهت افزایش تهدیدات علیه ایمنی و امنیت، نقض حقوق مدنی و حریم خصوصی، انجام ندادهاند و این مسئله موجب تضعیف اعتماد و باور عمومی به دموکراسی میشود.
شرکت «Anthropic» صرفاً به صدور بیانیهای با مضمون تشکر از رییسجمهور آمریکا و معاون و اعضای کابینه او برای تدارک این نشست و اعلام آمادگی برای ادامه گفتگو در مورد چگونگی ساخت و استقرار سیستمهای هوش مصنوعی ایمنتر و قابل اعتمادتر، بسنده کرد.
گزارشها حاکی از آن است که در این نشست سه حوزه کلیدی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند که به طور کلی و بدون ذکر جزئیات به شرح زیر اعلام شدهاند:
۱.نیاز به اطلاع رسانی شفاف شرکتها در مورد سیستمهای هوش مصنوعی به سیاستگذاران، مردم و سایر ذیربطان
۲.اهمیت ارزیابی، تأیید و تصدیق ایمنی، امنیت و کارایی سیستمهای هوش مصنوعی
۳.اطمینان از ایمنی سیستمهای هوش مصنوعی در برابر عوامل مخرب و حملات
کارشناسان معتقدند که نشست کاخ سفید در پاسخ به فشار دولت فدرال برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پیشرفت سریع هوش مصنوعی و برداشتن گامهایی فراتر برای تنظیمگری آن برگزار شده است.
از یک سو، پنتاگون درصدد سرمایهگذاری بیشتر در حوزه تحقیق و توسعه قابلیتهای نظامی هوش مصنوعی است و از طرف دیگر بایدن مدعی است که در راستای ترویج نوآوری مسئولانه و حفظ حقوق و ایمنی آمریکاییها در حوزه فناوری هوش مصنوعی گام برمیدارد.
ارائه تعداد بسیاری لایحه دیگر از جمله لایحه ایجاد کارگروه تحقیقاتی هوش مصنوعی و لایحه عدم استفاده از این فناوری برای هوشمندسازی سلاحهای هستهای به کنگره آمریکا، نشان میدهد که قانونگذاران این کشور قصد دارند همه ابعاد فناوری یاد شده را زیر ذرهبین قرار دهند.