مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اقدامات این صندوق در راستای تجاریسازی محصولات دانشبنیان، از حمایت صندوق نوآوری از شرکتهای دانش بنیان برای گسترش تولیدات فراسرزمینی خود خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، چهلوپنجمین رویداد «یکشنبههای صادراتی» با موضوع پذیرش هیات تجاری از کشور ارمنستان، قزاقستان و چین در حال برگزاری است. این رویداد از ۱۷ اردیبهشت آغاز و تا ۲۱ اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد.
در روز دوم این رویداد صندوق نوآوری با پذیرش یک هیات تجاری از کشور ارمنستان اقدام به بهمرسانی تجار ارمنستانی با شرکتهای دانشبنیان ایرانی کرد.
در آغاز این نشست، دکتر مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن خوشآمد به هیات تجاری ارمنستان و شرکتهای دانشبنیان ایرانی، زیستبوم نوآوری ایران را برای طرف ارمنی تشریح کرد. وی گفت: زیستبوم نوآوری ایران بازیگران موثر بسیاری دارد که هر کدام در پیشبرد اقتصاد مبتنی بر فناوری نقش مهی را ایفا میکنند.
شاوردی افزود: اولین مرکزی که به مثابه موتور محرکه توسعه این زیستبوم عمل میکند دانشگاهها هستند. اکنون هزار دانشگاه دولتی و خصوصی در ایران در حال فعالیت هستند و در کنار دانشگاهها نیز مراکز رشد و شتابدهندهها و پارکهای علم و فناوری شکل گرفتهاند تا به رونق ایدههای فناورانه و سازماندهی تیمهای نوآور و خلاق یاری رسانند.
به گفته شاوردی در سال ۲۰۲۲ رتبه ایران در شاخص سنجش فناوری کشورها به ۵۵ رسیده است. رتبه ارمنستان در سال ۲۰۲۲ در این شاخص ۸۰ بوده است. شاوردی با ذکر این نکته اعلام کرد: ما حاضریم تجربیات ایران را در اختیار کشور ارمنستان قرار دهیم.
وی در ادامه بیان کرد که مهمترین نقشآفرینان دولتی در زیستبوم نوآوری ایران، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری هستند. مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری همچنین بیان کرد: در کنار بازیگران زیستبوم، نهادهایی نیز برای تامین مالی شکل گرفتهاند که مهمترین آنها صندوق نوآوری و شکوفایی است.
صندوق به عنوان بال تامین مالی اقتصاد مبتنی بر فناوری بیش از یک دهه است که فعالیت خود را آغاز کرده و علاوه بر حمایتهای مختلف از شرکتهای دانشبنیان اقدام به شکلدهی به نظام تامین مالی فناوری در ایران نیز کرده است.
شاوردی ادامه داد: علاوه بر صندوق نوآوری، صندوقهای پژوهش و فناوری نیز در استانها و حوزههای تخصصی به وجود آمدهاند که در پیشبرد جغرافیایی فناوری در ایران نقش بهسزایی دارند. در حال حاضر تعداد صندوقهای پژوهش و فناوری به بیش از ۶۰ صندوق میرسد که در حوزههای مختلف، علاوه بر شرکتهای دانشبنیان به حمایت از استارتآپها، هستههای فناور و شرکتهای خلاق میپردازند.
وی افزود: در کنار دانشگاههای مادر، ۲۳۶ مرکز رشد و ۵۲ پارک علم و فناوری نیز در حوزههای مختلف از بازیگران موثر زیستبوم نوآوری ایران هستند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: هسته اصلی زیستبوم نوآوری کشور شرکتهای دانشبنیان هستند که در حال حاضر تعداد آنها از مرز هشت هزار و ۴۰۰ شرکت گذشته است. این شرکتها در حوزههای مختلف از فناوری اطلاعات و الکترونیک گرفته تا ماشینآلات صنعتی، دارو و تجهیزات پزشکی و کشاورزی در حال فعالیت هستند.
شاوردی پس از این به تشریح خدماتی که صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانشبنیان میدهد، پرداخت و اعلام کرد که صندوق در چهار دسته ارائه تسهیلات، صدور ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی از شرکتهای دانشبنیان حمایت میکند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین به توسعه روابط فناورانه و تجاری میان ایران و ارمنستان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و خبر داد: برنامههای زیادی برای ورود شرکتهای دانشبنیان ایرانی به بازار ارمنستان در نظر گرفتهایم.
شرکتهای دانشبنیان ایرانی از سال گذشته در نمایشگاه دائمی ارمنستان حضور پیدا کردهاند و اکنون ۲۶ شرکت دانشبنیان ایرانی از اعضای این نمایشگاه هستند. علاوه بر این امسال نیز مانند سال گذشته صندوق نوآوری پاویون اختصاصی شرکتهای دانشبنیان را در نمایشگاه دیجیتک ارمنستان برپا خواهد کرد. در کنار این نمایشگاهها نیز اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری را در همکاری با ارمنستان در دستور کار داریم.
وی ادامه داد: در این رویدادها صندوق نوآوری در پی فعال کردن امکان بالقوه مبادلات تجاری میان شرکتهای دانشبنیان ایرانی و شرکتهای ارمنستانی است. جلسه امروز که با پذیرش هیات تجاری از ارمنستان برگزار شده نیز در امتداد فعالیتهای صندوق نوآوری برای توسعه روابط فناورانه میان دو کشور است.
به گفته شاوردی، یکی دیگر از اقدامات صندوق نوآوری در جهت تجاریسازی محصولات دانشبنیان، حمایت از شرکتها برای گسترش تولید فراسرزمینی محصولات خود است.