علی حسینی نوه احمدآبادیان، طرحی را با عنوان تولید لایدار سه بعدی برای ربات نقشه بردار ارائه کرده است که مورد حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF)، توسعه رباتها و اصلاح ساختاری آنها از جمله موضوعاتی است که در علم روباتیک و مهندسی به آن پرداخته میشود. روباتها این توانایی را دارند که در صنایع مختلف، مورد استفاده قرار بگیرند و در تسهیل فرآیندها نقش اساسی داشته باشند.
علی حسینی نوه احمدآبادیان با مدرک دکتری تخصصی مهندسی عمران - نقشهبرداری - فتوگرامتری و کارشناسی ارشد در همین رشته و گرایش و کارشناسی مهندسی عمران - نقشهبرداری، طرحی را با عنوان «تولید لایدار سه بعدی برای ربات نقشه بردار» ارائه کرده است که مورد حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در خصوص این طرح توضیح داد: تاکنون در حوزه نقشهبرداری زیرزمینی، تجهیزات زیادی به منظور اهداف مختلف از جمله تعیین محور تونل، و تعیین مختصات نقاط کنترلی و اسکن تونل طراحی شده است که دستگاههای توتال استیشن و لیزر اسکنرهای زمینی از جمله این تجهیزات محسوب میشوند. گرچه سنسورهایی مثل ZEB ۱ یا ZEB Revo و لیزر اسکنرهای زمینی برای تولید ابرنقطه در معادن استفاده شدهاند، اما استفاده از این سنسورها نمیتواند مشکلهای چالشی در تونلها را به صورت کاملاً اتوماتیک مرتفع کند.
وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر رباتهای زیادی برای استفاده در تونل برای اهداف مختلف از قبیل تهیه مدل سه بعدی و ایجاد واقعیت افزوده با اهداف آموزشی، مشخص کردن و مونیتور کردن وضعیت رطوبت و گرمای تونل، مشخص کردن محلهای نشت گاز، پیمایش و تهیه نقشههای دو بعدی و سه بعدی، حمل بار و مونیتورینگ تونل ارائه شده است که میتوان گفت در همین راستا ربات نقشه بردار در قالب طرح پژوهشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی طراحی و توسعه داده شده است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: ۲۶ دی ماه ۹۷ طرح را به سامانه صندوق ارسال کردم و در اردیبهشت ماه ۹۸ به تصویب و عقد قرارداد رسید و طبق تعهد سال ۱۴۰۱ به پایان رسید.
حسینی درباره اهداف انجام این طرح گفت: هدف از انجام این تحقیق توسعه یک سیستم لایدار سه بعدی با استفاده از لایدار دو بعدی موجود بر روی ربات نقشه بردار است که بتواند در اسکن تونلهای زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرد. بر همین اساس، تحقیقات لازم انجام شد و پس از بیان چالشهای پیشرو در این تحقیق، طرح پیشنهادی برای لایدار سه بعدی ربات نقشه بردار پویشگر تونل ارائه شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این طرح فواید زیادی از جنبههای اقتصادی و سیاسی دارد و گام بلندی در راستای بومیسازی محصولات پیشرفته گران قیمت محسوب میشود. همچنین انجام این طرح به رسیدن به دانش فنی ساخت سیستم لایدار سه بعدی از دو بعدی و استفاده از سیستم توسعه داده شده بر روی ربات نقشه بردار دانشگاه خواجه نصیر به منظور کارهای آموزشی و تحقیقاتی بسیار گسترده کمک میکند. امکان تعریف پروژههای صنعتی با استفاده از سیستم توسعه داده شده و صرفهجویی اقتصادی با تولید یک سیستم تولید ابر نقطه سه بعدی با قیمتی معادل حداقل یک هشتم یک لایدار سه بعدی از دیگر مزایای انجام این طرح است.