سی و چهارمین نمایشگاه کتاب از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در محل مصلای تهران برگزار میشود.
سوال: آخرین وضعیت نمایشگاه کتاب را بفرمائید و تفاوتش با سالهای قبل چیست و چه اقداماتی انجام شده ، چقدر ما شرکت کننده خارجی داریم در این نمایشگاه یکسری اطلاعات کلی بفرمائید ؟
رمضانی: بله سی و چهارمین دوره از نمایشگاه از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در محل مصلای تهران برگزار میشود و به صورت مجازی هم همزمان در سراسر کشور مردم عزیز میتوانند از خدماتی که ارائه میشود استفاده کنند در این دوره از نمایشگاه برای اولین بار کتاب فروشیها هم در بخش مجازی آثارشان را مطابق ضوابط نمایشگاه عرضه خواهند کرد
سوال: این تفاوتی است که با دوره قبل انجام شده که کتابفروش ها هم می توانند عرضه کنند ؟
رمضانی:بله مطرح بود که نمایشگاه ممکن است به اقتصاد کتابفروشیها آسیبی وارد بکند برای پاسخ به این موضوع خوب تدبیر شد و کتابفروشیها هم آماده شدند به عنوان یک عرضه کننده مجموعاً ما ۳ هزار عرضه کننده داریم که ۲۰۰ تا کتابفروش هستند ۲۷۰۰ ناشر داخلی و قریب به ۱۰۰ ناشر خارجی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند. امسال نمایشگاه میهمان ویژه اش کشور تاجیکستان است که در دایره ایران فرهنگی بزرگ قرار دارد و مردم اون کشور همچنان به زبان فارسی صحبت میکنند میخوانند و میشنوند هیات از نویسندگان و چهرههای فرهنگی تاجیکستان میهمان نمایشگاه خواهند بود همچنین از سایر کشورها از روسیه از روسیه بوسنی، عمان و هند و کشورهای دیگری که مجموعاً ۴۰ کشور خواهند بود ما میهمان و ناشر و هیاتی را از اونها داریم. این نمایشگاه میزبان وزرای فرهنگ تاجیکستان و ونزوئلا هم خواهد بود و به ایران سفر خواهند کرد برای بازدید از این نمایشگاه و بخشهای مختلفی و برنامههای مختلف فرهنگی پیش بینی شده قریب به هزار نشست علمایی و نقد و بررسی و گفتگو در مورد کتاب پیش بینی شده شعار این دوره از نمایشگاه آینده خواندنی است نام گرفته. مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم از چندی قبل با شماره ۹۱۰۰۹۸۹۸ پاسخگو هستند.
سوال: از الان پاسخگو هستند؟
رمضانی: بله الان به ناشران پاسخگو هستند ثبت نام یارانه اعتباری نمایشگاه که از روز گذشته آغاز شده وحجم قابل توجهی از دانشجویان و اساتید و اعضای علمی و طلاب ثبت نام کردند.
سوال: این مسیر ثبت نام را هم راهنمایی میفرماید که چه اقداماتی باید انجام بدهند؟
رمضانی: عزیزانی که میخواهند ثبت نام کنند به آدرس کتاب نقطه آی آر مراجعه کنند به این مراجعه میکنند اونهایی که قابلیتش را دارند و برایشان دیده شده میتوانند این یارانه اعتباری را بگیرند، بله برای دانشجویان و طلاب اعتبار ۶۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته شده که ۴۰ هزار تومان را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی میپردازند و برای اعضای هیات علمی و اساتید هم ۷۰۰ هزار تومان پیش بینی شده که ۳۵۰ هزار تومانش را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی میپزدازند برای اهل قلم هم حدود ۱۰ هزار نفر از اهل قلم برندگان جوایز ملی کتاب و دارندگان درجههای فرهنگی و هنری و نشان درجه ۲ و درجه ۳ بن ۱۰۰ درصدی پیش بینی شده که از ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می باشد.
سوال: اینها حتماً باید یک مدالی در جشنواره داشته باشند؟
رمضانی: یا دارای اثر باشند و عضو سایت اهل قلم باشند.
سوال: اگر کسی صاحب اثر باشد و ثبت نام نکرده باشد الان میتواند ثبت نام کند؟
رمضانی: بله همین الان هم میتوانند در سایت اهل قلم ثبت نام کنند آن هم آدرسش اهل قلم نقطه دات آی آر.
سوال: اینجا هم اگر کسی صاحب اثر باشد میتواند وارد این اهل قلم دات آی بار باشد و ثبت نام کند الان اثرش را اعلام کند و شماره شابک هم میخواهد؟
رمضانی: این به پایگاه اطلاعاتی ما در خانه کتاب و ادبیات ایران متصل است و از آنجا فراخوان میکنند اگر کسی منتشر کرده باشد طبیعتاً اعلام وصول شده است.
سوال: و بعد از این اگر این اتفاق افتاده باشد میرود به کتاب نقطه آی آر اونجا برای یارانه ثبت نام میکند؟
رمضانی: نه ثبت نام مجدد ندارد برای اهل قلم، اهل قلم روی کد ملی شان شارژ شده و میروند فرآیند خریدش را انجام میدهند. هم در بخش مجازی نمایشگاه میتوانند استفاده کنند و هم در بخش حضوری به این شکل که فرآیند خرید را باید مجازی طی بکنند و دریافت را میتوانند حضوری انجام بدهند اگر فرآیند خرید را مجازی طی کردند مثلاً در استانهای دیگر حضور داشتند احتیاجی نیست برای دریافت به تهران بیایند از سال گذشته که بخش مجازی نمایشگاه که همزمان با بخش حضوری فعالیت کرد مردم عزیزمان در شهرها و روستاهای مختلف کتاب خریدند و با پست به صورت رایگان براشون ارسال شد لذا الان هم به همین صورت خواهد بود هزینه پست را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران و بخشی هم شرکت ملی پست میپردازد و به صورت رایگان در اختیار مردم به آدرسهای مورد نظرشان ارسال میشود.
سوال: جناب رمضانی توصیهای به شرکت کنندگان عزیز دارید مخصوصاً مردم عزیزی که بعضاً از شهرستانها میآیند در این ایام علاقمندان به کتاب، دوستداران کتاب در ایام نمایشگاه ما سفر زیاد داریم از شهرستانها به تهران هم برای مردم عزیز شهرستان و مردم تهرانی که در این ایام توصیهای یا نکتهای خاص دارید؟
رمضانی: عرض میکنم مردم عزیزمان از تهران و شهرستانها اگر میخواهند مراجعه کنند به مصلی امام خمینی حتماً از حمل و نقل عمومی استفاده کنند ضمن اینکه گرههای ترافیکی در اطراف محل برگزاری ایجاد نشود همین طور عرض میکنم که روزهای ابتدایی را انتخاب کنند برای حضورشان در نمایشگاه تا ما در روزهای آخر با جمعیت متراکم مواجه نشویم که خدمات رسانی خدای ناکرده دچار اختلال نشود.