دهکده سفال در دل روستایی از بخش مرکزی تنکابن میزبان نخستین رویداد گردشگری بومی و محلی گِل دَمِج است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر اجرایی این جشنواره گفت: ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی میراث فرهنگی و صنایع دستی به ویژه سفالگری در روستای سلیم آباد بخش مرکزی تنکابن با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان از اهداف برگزاری این جشنواره است.
گلین مقدم برگزاری رویداد گردشگری و بومی و محلی را معرفی یکی از نمادهای بومی منطقه سفالگری اعلام کرد و گفت: سفالگری میتواند به عنوان معرفی میراث فرهنگی و رونق اقتصادی در بازار گردشگری تاثیر گذار باشد.
وی افزود: یکی دیگر از اهداف برگزاری اینگونه جشنوارهها و رویدادهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این است که مردم میتوانند از زندگی پیرامون خود علاوه بر معرفی فرهنگ بومی و محلی خود اقتصاد هم بسازند.
وی مازندران را سرشار از ظرفیتهای بومی و محلی، گردشگری و میراث فرهنگی دانست و تصریح کرد: تمام تلاش ما این است در هر شهرستانی یک رویداد گردشگری با محوریت معرفی صنایع دستی و آیینهای بومی و محلی با مشارکت مردم آن منطقه داشته باشیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تنکابن گفت:برپایی این رویدادهای میتواند گردشگران را با گویش محلی، غذاهای محلی، پوشش زنان و مردان در روستاها و همچنین انواع صنایع دستی و کاربردهای آن آشنا نماید.
مشایی افزود:این رویداد علاوه بر معرفی هنر سفالگری به پاس تلاشهای یک قرن خانواده محبی در صنعت سفالگری و معرفی بیشتر صنایع دستی به مردم برگزار شده است.
بخشدار بخش مرکزی تنکابن هم با قدر دانی از برگزارکنندگان این جشنواره گفت:برگزاری این جشنواره میتواند، مردم را با اصالت و فرهنگ بومی محلی منطقه آشناکند.
کابلی افزود:باید تلاش کنیم تا جوانان و نوجوانان به ویژه کودکان با فرهنگ بومی و محلی منطقه آشنایی بیشتری داشته باشند.
وی برگزاری جشنوارههای چای و بهار نارنج اردیبهشت ماه در تنکابن خبر داد.
یادآور میشود، خانواده محبی از بنیانگذاران صنعت سفالگری در مازندران میباشند که ۴۰ نفر از این خانواده حدود یک قرن در این رشته فعالیت و در بسیاری از نمایشگاههای داخلی و خارجی شرکت داشته اندو هم اکنون دهکده ایی با همین نام (سفال) در روستای سلیم آباد بخش مرکزی تنکابن در قالب بازارچههای سفال و سفالگری میزبان مسافران و گردشگران بیشماری از سراسر کشور و خارج از کشور نیز میباشند.
در این رویداد بزرگ هنرمندان در ۵۰ غرفه محصولات صنایع دستی و غذاهای محلی که همراه با اجرای شعر موسیقی سنتی و بازیهای بومی بود عرضه کردند.
گفتنی است، در این جشنواره با راه اندازی غرفه های سفالگری و صنایع دستی دردهکده سفال در روستای سلیم آباد تنکابن این دهکده به صورت دائمی پذیرای گردشگران و علاقمندان به هنر سفالگری وصنایع دستی است.