معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای کمک به کتابفروشان آنها در بخش مجازی نمایشگاه امسال حضور دارند، با این کار قصد ضربه زدن به ناشران نداریم.
وی افزود: در همه نمایشگاههای بین المللی کتاب ناشران فروشنده کتابها هستند، اما چند استثنا هم داریم. نمایشگاه کتاب باید به همه حلقههای تولید و توزیع توجه کند به ویژه کتابفروشان، چون بازدهی اقتصادی کمی دارند. بخش خصوصی از نمایشگاه استقبال نمیکند، اما نباید ناشران هم آسیب ببینند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره یارانه ارزی گفت: نرخ ارز برای کالاهای مختلف متفاوت است و برای کتاب هم جزییاتی دارد، اما سعی میکنیم، حداکثر تسهیلات را برای فعالان حوزه نشر در نظر بگیریم.
*توقع مشارکت از دانشگاهیان
وی در پاسخ به سوالی در خصوص یارانه اساتید، دانشجویان و طلاب افزود: بخش عمده نمایشگاه تولیدات دانشگاهی است و برخی کتابخانههای دانشگاهی نیز برای تجهیز اقدام میکنند. دوست داریم یارانه دانشجویان بیشتر شود، اما وزارت ارشاد در این مورد تنها است.
احمدوند گفت: توقع داریم دانشگاه هم در این مورد مشارکت کند و بخش ویژهای را به دانشجویان و اعضای هیئت علمی اختصاص دهد. یارانه فعلی برای دانشجویان و اساتید کافی نیست و ما هم اعتبار بیشتری نداریم.
وی درباره تسهیلات برای معلمان افزود: طبق مذاکره با بانک ملی تسهیلاتی برای خرید معلمان اختصاص خواهد یافت. با این حال بودجه نمایشگاه کتاب با افزایش هزینهها بیشتر نشده است و با محدودیت منابع، مجبور شدیم، از برخی جزییات و امکانات چشم پوشی کنیم.
*نمایشگاه فرصتی برای کتابخوانی
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: امیدوارم نمایشگاه کتاب امسال پدیده فرهنگی سال ۱۴۰۲ باشد که با شعار «آینده خواندنی است» به معنای پیشرفت کشور در گرو بیشتر خواندن و بهتر خواندن خواهد بود. همیشه آمار کتاب خوانی زودتر از رشد اقتصادی اتفاق میافتد و این نمایشگاه فرصتی برای تشویق به کتابخوانی است.
وی افزود: امید داریم نمایشگاه کتاب در پیشرفت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کند. این نمایشگاه متفاوت است و رویکرد اصلی آن توجه به محتوای فرهنگی و تلاش برای بهره برداری فرهنگی از آن است.
*حضور حدکثری ناشران در نمایشگاه
احمدوند در خصوص حضور و غیبت برخی از ناشران در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: برخی ناشران در ادوار مختلف حضور نداشتند، اما در سالهای دیگر شرکت کردند. امسال اکثر جامعه نشر و بیش از ۹۵ درصد در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند.
وی با اشاره به حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه بین المللی کتاب افزود: مهمانان و ناشرانی از افغانستان در نمایشگاه امسال حضور دارند که مانع کوچکی برای روادید آنها وجود دارد که پیگیر آن هستیم.
*مشارکت دستگاهها در برگزاری
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به مشارکت دستگاههای مختلف کشور در برپایی نمایشگاه کتاب گفت: به طور ویژه از مجموعه شهرداری تهران، بانک ملی، شرکت پست، مجموعههای انتظامی و مدیریت شهری و نیز مجموعه و دست اندرکاران مصلی امام خمینی (ره) قدردان هستم و از ناشران تشکر میکنم که با وجود مشکلات اقتصادی صنعت نشر با انگیزه و به صورت حداکثری در بخشهای مختلف حاضر هستند.
وی در خصوص اینکه گفته میشود، امسال آخرین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی تهران (ره) است، افزود: برای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دستگاههای مختلفی نظر میدهند و تصمیم گیری میشود، هنوز برای نمایشگاه سال آینده تصمیم گیری نشده است.