مالیات بر مجموع درآمد در اکثر کشورهای دنیا به عنوان پایه مالیاتیِ دو قلو با مالیات بر عایدی سرمایه به تنظیم گری فعالیتهای اقتصادی و کاهش تورم معروف است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در قوانین مختلفی از جمله اقتصاد مقاومتی، سیاستهای کلی برنامه هفتم و همچنین سند تحول اقتصادی دولت سیزدهم به افزایش درآمدهای مالیاتی البته با در نظر گرفتن عدالت مالیاتی تاکید شده است.
مالیات بر مجموع درآمد که در اکثر کشورهای دنیا به عنوان پایه مالیاتی دو قلو با مالیات بر عایدی سرمایه به تنظیم گری فعالیتهای اقتصادی معرفی میشود. اجرایی شده است.
این مالیات بر اساس میزان درآمد یک فرد اخذ میشود. به گفته آقای علی مدنی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه شریف در کشورهایی که مالیات بر مجموع درآمدها اجرایی میشود این مالیات به نظام یارانهای افراد نیز متصل شده یعنی با تعیین سقفی برای پرداخت مالیات، اگر فردی زیر عدد تعیین شده درآمد داشته باشد معاف از مالیات است، اگر کسی با درآمد زیر استاندارد تعیین شده مواجه شود یارانه کمک معیشتی دریافت میکند و فردی که بیش از سقف درآمد داشته باشد با درصدهای پلکانی مالیات پرداخت خواهد کرد.
او میگوید: به علت اینکه مالیات بر مشاغل بسته شده، افراد برای فرارهای مالیاتی زیر چتر شغلهایی که معاف از مالیات هستند پنهان میشوند.
این اتفاق به طور رسمی به اثبات رسیده است. این را آقای داود منظور زمانی که رئیس سازمان امور مالیاتی بود بیان کرد که در یک پلاک ساختمانی در منطقه آزاد بالغ بر ۷۰ شرکت صوری و کاغذی برای فرار از مالیاتی به ثبت رسیده بود.
مالیات بر مجموع درآمد در کنار مالیات بر عایدی سرمایه نقشی تنظیم گر را ایفا میکنند و از رونق گرفتن بازارهای مالی غیرمولد و تورم جلوگیری میکند. در ایران نیز با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه حرفها به سمت مالیات بر مجموع درآمد نیز کشیده میشود.
از آقای خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی که مجری اصلی قوانین مالیاتی است پیگیر این موضوع شدیم که او خبر از تصویب طرح مالیات بر مجموع درآمدها موسوم به PIT در کمیسیون اقتصادی دولت و ارسال آن جهت تصویب به هیئت وزیران خبر داد.
گزارش از نرگس معززی حور _ خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما
شرکتهای ملی دیگر ملی نیستند !
شرکت ملی نفت ، شرکت ملی فولاد ، شرکت ملی مس ... همگی تاراج شده اند و دیگر ملی نیستند !!