عضو کمیسیون انرژی مجلس بهینهسازی مصرف انرژی را اولویت نخست کمیسیون انرژی در برنامه هفتم عنوان کرد و گفت: باید تلاش کرد که برنامه هفتم توسعه بهصورت واقعی تدوین شود نه آنکه در نگارش آن رویاپردازی کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از اصلیترین مسائلی که در برنامه هفتم باید به آن توجه شود حوزه انرژی است، ادامه داد: از آنجا که درصد عمده گاز کشور در پارس جنوبی تولید میشود، از این رو باید فکری به حال فشارافزایی پارس جنوبی کرد، همچنین جلوگیری از خامفروشی با توسعه پالایشگاهی و تولید فرآورده و بهینهسازی مصرف سوخت باید در برنامه هفتم توسعه بهخوبی دیده شود.
وی افزود: یکپارچگی سیاستگذاری در حوزه مدیریت مصرف انرژی کشور، اصلاح ساختاری بهویژه در حوزه شرکتهای تابع وزارت نفت، اصلاح رابطه مالی شرکت نفت با دولت، اصلاح رابطه مالی شرکت گاز با دولت، شفافیت در منابع و مصارف شرکتهای دولتی بهویژه شرکت ملی نفت و... ازجمله مباحث و پیشنهادهای مطرحشده در کمیسیون انرژی در راستای تدوین برنامه هفتم توسعه بهشمار میآیند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تحریمهای بینالمللی، عدم توسعه میادین نفتی و گازی و کاهش صادرات نفت خام و ناترازی گاز، عدم بهرهگیری از موقعیت ژئوپولتیک در ترانزیت و مبادلات انرژی منطقه، عدم مدیریت عرضه و تقاضا و ناترازی تولید و مصرف حاملهای انرژی و سهم پایین انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در تولید برق و افزایش سهم فرآوردهها در نیروگاهها، مهمترین چالشهای وضع موجود در حوزه انرژی هستند که باید در برنامه هفتم به آنها توجه جدی شود.