سرپرست سازمان امداد و نجات با اشاره به این که نیاز به تاسیس ۲۱۰ پایگاه جدید در حوزه امداد و نجات وجود دارد، گفت: کشور در حال رشد است و با توجه به جادهها و گستردگی کشور، بین پایگاهها در این پهنه تناسب وجود ندارد.
وی در خصوص توسعه زیرساختهای بالگردها نیز افزود: توسعه زیرساختهای بالگردها بهعهده جمعیت هلالاحمر نیست. تامین پایگاه، بهعهده استانداریهاست. تامین بالگردها و توجه به استانداردها وظیفه هلالاحمر است. هلالاحمر برنامه توسعه و استقرار بالگرد را انجام میدهد. رسیدن به این مهم در یک سال امکانپذیر نیست. توسعه ناوگان هوایی در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه دیده شده است. قصد داریم تنوع بالگردها را کاهش دهیم.
سرپرست سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه بالگرد اورژانسی و امدادی یکسان نیست گفت: بالگرد امدادی برای پشتیبانی، حمل بار تا ۵ تن و جابهجا کردن نیروی انسانی تا ۴۰ نفراست، درصورتی که بالگرد اورژانسی، برای انتقال یک یا دو نفر و برای احیا و زنده نگهداشتن فرد مصدوم استفاده میشود و هدف ماست که استفاده از بالگردها را به استفاده امدادی هم محدود کنیم.
محمودی با بیان اینکه مهمترین چالش ما، با توجه به گستردگی راهها، افزایش تعداد پایگاههاست و میخواهیم در زمان بروز حادثه، به موقع برسیم گفت: هماکنون متوسط زمان رسیدن ما به محل حادثه، بسته به استانها و شرایط، حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه است و ما دوست داریم این زمان را به ۸ دقیقه کاهش دهیم.
سرپرست سازمان امداد و نجات تاکید کرد: احداث پایگاه امدادونجات متعاقبا نیاز به تامین نیروی انسانی، آموزش تخصصی این نیرو و تامین زیرساختها و لجستیک دارد و در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه، احداث حداقل ۱۲۰۰ پایگاه در نظر گرفته شده است.