نایب رییس مجلس خبرگان رهبری گفت: شیخ صدوق عالم ذوالفنون، مسئولیت گسترش فرهنگ اهل بیت را بر عهده گرفت و تا پای جان بر آن ایستادگی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله حسینی بوشهری در همایش بین المللی بزرگداشت شیخ صدوق که به همت اداره اوقاف استان تهران و شهر ری در آستان مقدس شیخ صدوق برگزار شد، گفت: شخصیتهای موثری در ترویج و گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) نقش داشتند که یکی از بزرگترینهای آن شیخ صدوق است.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری افزود: جایگاه و نقش شیخ صدوق در حفظ فرهنگ اهل بیت(ع) بسیار والا و دستاوردهای ایشان در این زمینه بسیار فراوان است.
وی همچنین گفت: مرقد مقدس شیخ صدوق عنایت شده بقیه الله الاعظم(عج) است، همان گونه که به زیارت ایشان میآیید جا دارد که در خصوص عنایت حضرت به ایشان هم توجه داشته باشیم.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری و رییس جامعه مدرسین در خصوص آثار شیخ صدوق، افزود: او شخصی است که در طول عمر بابرکت خود ۳۰۰ اثر به رشته تحریر در آورده است. ایشان در شهرهای مختلف همچون قم، ری، خراسان، نیشابور و بغداد به تحصیل و تدریس پرداختند، شیخ همچون انسان تشنه ۲۵۲ استاد داشتند و دنبال پیدا کردن گوهرهای ناب اهل بیت (ع) بودند. در سفرهای خود گاهی نقش استادی و گاهی نقش شاگردی داشته است.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه شیخ صدوق در جوانی حافظ حدیث اهل بیت (ع) بودند. گفت: دوران جوانی شیخ صدوق درس بزرگی برای دانشجویان و طلاب ما است. تخصص ایشان در حدیث است. برخی ایشان را در زمره اخباریون میدانند در حالی که افزون بر این فقیه هم هستند. کتاب من لایحضره الفقیه او مرجع استنباط فقهای ما است. شیخ صدوق عالم ذوالفنون هستند که کتب مختلف ایشان شاهد این مسأله است.
نایب رییس مجلس خبرگان با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد ما باید در محضر اهل بیت(ع) زانو بزنیم و از احادیث آنها استفاده کنیم. افزود: امام صادق(ع) فرمودند برای هدایت و سعادت خود شرق و غرب عالم را بروید چیزی به دست نمیآورید مگر آنچه را که در نزد ما باشد. آیت الله بوشهری درباره بعد علمی شیخ ابراز کرد: او عمده تحصیلات خود را در کودکی نزد پدر گذراند، پس از آن به شهرهای مختلف روانه شد که به ادامه تحصیل بپردازد.
آیت الله بوشهری با بیان اینکه از دیگر خصوصیات ایشان جامع بودن او در تدریس و تحقیق است. گفت: ویژگی دیگر ایشان جدیت و تلاش است که شبانه روز و در سفر و حضر مشغول تحصیل و تدریس بودند. ایشان مسئولیت گسترش فرهنگ اهل بیت (ع) را بر عهده گرفت و تا پای جان بر آن ایستادگی کرد.
رییس جامعه مدرسین افزود: از ابتکارات شیخ صدوق این است که اسرار احکام را از روایات جمع کردند و نام آن را علل الشرایع گذاشته است.