ترس از عواقب قتل شیح خضر عدنان اسیر دربند فلسطینی و همچنین نتایج سفر رئیس جمهوری ایران به سوریه بر دغدغههای رژیم صهیونیستی افزوده و صهیونیستها را در بیم و هراس قرار داده است.
مقاومت فلسطین در تدارک انتقام سخت از قتل اسیر جهاد اسلامی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شیخ خضر عدنان ۴۴ ساله از رهبران جنبش جهاد اسلامی و اسرای باسابقه فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی، صبح روز سهشنبه (دوازدهم اردیبهشت)، پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در اعتراض به آن چه که بازداشت اداری خوانده میشود به شهادت رسید.
وی با اعلام اعتصاب غذای فراگیر با بازداشتهای اداری بدون دلیل و مدرک رژیم صهیونیستی، مقابله میکرد.
بنابراعلام کمیته اسیر فلسطین، خضر عدنان در مجموع ۱۲ بار سابقه اسارت در زندانهای رژیم صهیونیستی را داشت و در مجموع هشت سال از عمر چهل و چهار سالهاش را در زندانهای این رژیم گذراند.
منابع نزدیک به باشگاه اسیر فلسطین و وزارت اسرا و آزادگان فلسطینی معتقدند که سازمان زندانهای رژیم صهیونیستی در واقع با مخالفت با انتقال شیخ خضر عدنان به بیمارستان و احتمالاً تزریق برخی مواد خطرناک به بدن وی، موجبات شهادت وی را فراهم آوردهاند.
جزئیات بازداشت و شرایط زندان خضر عدنان نشان میدهد که صهیونیستها برنامهای از پیش طراحی شده برای حذف این اسیر باسابقه و مبارز فلسطینی داشتهاند.
همه بیمارستانهای اسرائیلی حتی با وجود وخامت شرایط جسمانی خضر عدنان از پذیرش وی خودداری کردند، امری که موجب شد وی در سلول انفرادیاش در زندان الرمله در همان وضعیت وخیم جسمانی به حال خودش رها شود تا اینکه در نتیجه تشدید شرایط سلامتی، جان خودش را از دست بدهد.
نخستین پاسخ مقاومت با شلیک ۲۲ موشک از نوار غزه به سوی شهرکهای مجاور نوار غزه صورت گرفت که سامانههای گنبد آهنین فقط چهار موشک را رهگیری کردند. این موشکها در شهرک «سدیروت» شماری زخمی برجای گذاشت.
ارتش صهیونیستی با صدور بیانیهای اذعان کرد: در جریان شلیک موشک سه شنبه گذشته از غزه، نقص فنی در سامانه گنبد آهنین باعث شد تا موشکهای منفجر شده در داخل شهر سدیروت رهگیری نشود.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز با اذعان به این ناکامی گفت: علیرغم آمادهباش و آگاهی پیشین ارتش، اما گنبد آهنین فقط چهار موشک از ۲۲ موشک شلیک شده از غزه را منهدم کرد و این بار دومی است که این سامانه در رهگیری و انهدام تعداد زیادی موشک ناموفق عمل میکند.
زمانی که نیروهای اسرائیلی «یحیی عیاش» را در سال ۱۹۹۵ به شهادت رساندند، گردانهای قسام، شاخه نظامی حماس، با انجام چهار عملیات شهادتطلبانه در مرکز تلآویو، «خضیره» و قدس اشغالی پاسخ داد که به هلاکت بیش از ۵۰ شهرکنشین و زخمی شدن صدها تن از آنها منجر شد.
همچنین، زمانی که شهید «ابوالعطا» فرمانده میدانی جنبش جهاد اسلامی در غزه ترور شد، ۴۰۰ موشک به شهرکهای سدیروت، عسقلان و اسدود شلیک شد که صدها اسرائیلی را روانه پناهگاهها کرد و سبب شد که نتانیاهو خود را به زمین بیندازند و برای نجات جانش هراسان به یکی از پناهگاهها فرار کند.
همچنین، عملیات انتقامجویانهای که شاخه نظامی جبهه مردمی خلق برای آزادی فلسطین سال ۲۰۰۱ در انتقام خون ابو علی مصطفی انجام داد و «رحبعام زئیفی» از وزیران افراطی رژیم صهیونیستی را در یکی از هتلهای قدس به هلاکت رساند.
یکی از مهمترین شروط آتشبس در جنگ «سیف القدس» (شمشیر قدس) در ماه مه سال ۲۰۲۱ این بود که رژیم صهیونیستی بههیچ گونه عملیات ترور فرماندهان مقاومت اقدام نکند که این شرط، شرط اصلی جهاد اسلامی برای متوقف کردن شلیک موشک (۴۰۰ موشک و راکت) در واکنش به بازداشت دو تن از فرماندهان میدانی اش در اردوگاه جنین در ماه مه گذشته نیز بود. اکنون رژیم صهیونیستی طبق عادت خود این توافقها را نقض کرده و همانطور که یکی از فرماندهان مقاومت گفت، باید بهای سنگینی برای آن بپردازد.
اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت برای هماهنگی و نوع واکنش موشکی و میدانی در کرانه باختری و اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ جلسه اضطراری تشکیل داد که این بدان معناست پاسخ به شیوههای مختلف و در جبهههای مختلف خواهد بود و ممکن است چند روز یا چند هفته به طول بینجامد.
نگرانی صهیونیستها از نتایج سفر رئیس جمهوری ایران به سوریه
همزمان با شهادت فرمانده جنبش جهاد اسلامی در زندان رژیم صهیونیستی که اوضاع فلسطین را به مرز انفجار رسانده، سفر رئیسی به سوریه به منبع نگرانی و دغدغه جدید اسرائیلیها تبدیل شده است.
ارزیابی محافل و مراکز امنیتی و مطالعاتی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که سران اسرائیلی بعد از شکست طرح ائتلاف عربی-اسرائیلی علیه ایران، اکنون نگران شکلگیری یک ائتلاف جدید ضد تلآویو در منطقه و یا در بهترین حالت، تقویت محور مقاومت هستند.
طبق ارزیابی صهیونیست ها، ایران استراتژی تازهای در سیاست خارجی خود به ویژه در تعامل با کشورهای منطقه و تقویت محور مقاومت اتحاذ کرده است، به ویژه اینکه سفر رئیسی به دمشق به فاصله کوتاهی از توافق ایران و عربستان و نیز اقدام ریاض برای احیای مناسبات با سوریه صورت گرفت.
صهیونیستها همچنین نگران بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و همگرایی احتمالی عربستان و حزبالله در مرحله نزدیک نیز هستند و معتقدند که وقوع این دو اتفاق به معنای شکست کامل پروژه عادیسازی با تلآویو در منطقه است.
بخش دیگر نگرانی صهیونیستها مربوط به تحولات میدانی سوریه است؛ جایی که «تسفی بارئیل» کارشناس اسرائیلی با انتشار مقالهای در روزنامه «هاآرتص» اعلام کرد، ایران در سایه تحولات اخیر در سطح جایگاه منطقهای شرایط مثبتی دارد و این تغییرات آزادی عمل جنگندههای اسرائیلی در آسمان سوریه را کم میکند و شاید ارتش اسرائیل مجبور به توقف حملات خود ضد سوریه شود.
طبق ارزیابی نهادهای امنیتی اسرائیل، ایران و سوریه و دیگر اعضای محور مقاومت قصد تاسیس یک شبکه راداری پیشرفته در منطقه را دارند که مانع بزرگی در برابر حملات اسرائیل به سوریه خواهد بود.
با نگاهی به بیانیه مشترک ایران و سوریه که در پایان سفررئیس جمهوری ایران به سوریه منتشر شد، ابعاد نگرانی رژیم صهیونیستی و همچنین امریکا ازاین سفر و تقویت روابط و همکاریهای محور تهران- دمشق بیشتر نمایان میشود. در بخشی از این بیانیه آمده است: