تفکیک پسماند یکی از روشهای خوب برای حفظ محیطزیست و کاهش هزینهها است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، يک جامعه شناس درخصوص تفکيک پسماند اظهار کرد: در اواخر قرن ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بشر بالاترین میزان مصرف را نسبت به هزاران سال گذاشته داشته است و به کمک تکنولوژی این امکان برای بشر فراهم شد تا بتواند از منابع مختلف زمین بهره بگیرد زندگی شهری را توسعه دهد و امکانات بیشتری را وارد زندگی کند.
علیرضا شریفی یزدی افزود: صنعتی شدن به همان نسبتی که برای بشر آرامش به همراه داشت، یکسری مشکلات هم داشت که یکی از آنها فشار بر محیط زیست و دیگری مسئله پسماند است. متاسفانه، کوه و دشت و رودخانه ها آکنده از پسماند است که باعث شدند به شکل خطرناکی محیط زیست تهدید شود.
وی ادامه داد: بعضی از پسماندها خطرناک هستند که نتیجه فعل و انفعالات شیمیایی کارخانه ها، سبک زندگی مردم و بحث های از این قبیل هستند و بعضی دیگر یک سری منابعی هستند که قابلیت تجدید پذیری دارند، یعنی اگر به موقع و به جا این پسماندها تفکیک شوند، می توانند به چرخه تولید برگردند و فشار کمتری بر روی منابع کره زمین و بحث محیط زیست داشته باشیم.
این جامعه شناس با اشاره به روش تفکیک زباله ادامه داد: تفکیک زباله و پسماند یکی از روش های خوب، برای حفظ محیط زیست و کاهش هزینه ها است و باعث می شود که فشار کمتری بر منابع محدود زمین وارد شود. جمعیت فعلی جهان ۸ میلیارد نفر و در سال های آینده بالای ۱۰ میلیارد نفر خواهد بود.
شریفی یزدی با اشاره به تفکیک زباله از مبدأ ادامه داد: در مورد تفکیک زباله از مبدأ و سیاست درست شهرداری و مکانیزه کردن جمع آوری زباله از مبدأ تا مقصد نهایی و بازگرداندن آن به چرخه تولید به شهرداری مربوط می شود. در مورد مردم هم اگر آگاهی سازی صورت بگیرد، مردم خود را موظف می دانند که با یک سری روش ساده زباله را به نحوی جمع آوری کنند که قابل برگشت به چرخه تولید باشد و کمک کنند که محیط زیست سالم بماند.
وی تصریح کرد:آگاه سازی مردم در بلند مدت می تواند، تبدیل به فرهنگ شود. باید امکاناتی در اختیار مردم قرار داد. به عنوان مثال، در فضاهای شلوغ مثل فرودگاه، ایستگاه های مترو، خیابان های پرتردد و مراکز خرید بزرگ، انواع سطل های زباله جاگذاری شود و همچنین در هر مرکز عبور مثل ایستگاه های اتوبوس و غیره، یک سری سطل های زباله وجود داشته باشد که روی آن نوشته شده باشد زباله، خشک، تر و غیره؛ این کمک می کند که مردم عادت و سپس رعایت کنند.
وی بیان کرد: آموزش پرورش به عنوان اصلی ترین مرکز رسمی انتقال دانش، آگاهی و سبک زندگی درست در این زمینه می تواند در قالب درس، بازی و غیره نقش آفرین باشد.رسانه ها با گزارش گیری، اطلاع رسانی مستقیم می توانند مردم را در این زمینه آگاه کنند و هنر می تواند بسیار در این زمینه موثر باشد تا به صورت غیر مستقیم مردم آموزش ببینند و تفکیک زباله از مبدأ را انجام دهند. با انجام تفکیک زباله از مبدأ هم هزینه شهرداری کاهش می یابد و هم آسیب به محیط زیست کاهش پیدا می کند.
این جامعه شناس در پایان خاطرنشان کرد: خانواده، مدرسه، رسانه در این حوزه آگاهی بخش هستند. یکی از کارهایی که شهرداری می تواند انجام دهد سطل های زباله ارزان قیمت مثل مقوایی، پلاستیکی، در اختیار خانواده ها قرار دهد و همچنین برای افرادی که تفکیک زباله از مبدأ انجام می دهند مشوق قرار دهد.