خراسان جنوبی با حدود ۶ میلیون هکتار غبارخیزی در صدر جدول مناطق گرد و غبار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی گفت : چند سالی است که گرد و غبار و
حاتمی با اشاره به اینکه ۲۳ استان کشور دارای کانون گرد و غبار هستند گفت: ۶ استان کشور از جمله خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان و هرمزگان ۸۵ درصد غبارخیزی کشور را دارند.
وی افزود: تمامی دادههای ایستگاههای همدیدی کشور در یک بازه ۱۵ ساله جمعآوری شده و بر اساس دادههای به دست آمده نقشههای شار قائم داخلی فرسایش بادی، طوفان ماسه و گرد و غبار در کشور تهیه شده است.
بر اساس این نقشه، مناطق دارای شار گرد و غبار، ۵۶.۷ میلیون هکتار و مقدار غبار خیزی ۵ میلیون تن در سال میشود ،همچنین متوسط غبارخیزی در کشور ۵۵ کیلوگرم بر هکتار در سال برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی ۹ شهرستان استان درگیر گرد وغبار هستند گفت: ۳۵ کانون گرد و غبار در خراسان جنوبی وجود دارد.
مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهرستانهای بیرجند، زیرکوه، نهبندان و سرایان وجود دارد و روزانه وضعیت هوا بررسی می شود.
حاتمی افزود : در سال گذشته ۸۷ روز نامطلوب ثبت شده است.
مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی گفت : در سال گذشته حدود ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی جذب شده که این میزان اعتبار در قرق حفاظت، آبیاری سنواتی، ایستگاه سنجش، کیفی هوا، و بذر پاشی هزینه شده است.
حاتمی با اشاره به اینکه یک سوم کل مساحت استان بیابانی است گفت: پتانسیل زیادی برای فرسایش خاکی و گرد و غبار داریم و با توجه به بادهای ۱۲۰ روزه و دیگر طوفانها و بیابانی بودن منطقه، مستعد گرد و غباری شدن شدید هستیم.
وی با اشاره به اینکه میزان خیزش گرد وخاک در استان وابسته به میزان بارندگی است گفت : در سالهایی با کاهش بارندگی مواجه هستیم خیزش گرد وخاک برای استان افزایش پیدا می کند .
مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی افزود : در فروردین ۱۴۰۱، ۱۴ روز نامطلوب و در فرودین ۱۴۰۲ ۵ روز نامطلوب ثبت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است .