معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی گفت: پیشنهادهای این نهاد در زمینه گیاهان دارویی باهدف اعمال در برنامه هفتم توسعه برای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری بهعنوان متولی اصلی سند ملی گیاهان دارویی ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن فارسی با تاکید بر اهمیت توسعه فعالیتهای این پژوهشکده بهویژه در بخش تولید محصولات مورداستفاده بیماران، اظهار داشت: بیش از ۱۸۰۰ گونه انواع گیاهان دارویی در استانهای مختلف کشور وجود دارد و در این زمینه، کشوری برخوردار محسوب میشویم.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی افزود: از سوی دیگر در بسیاری از مناطق روستایی کشور، از گذشته تا به امروز از گیاهان دارویی بومی برای درمان بسیاری از عارضهها و بیماریها استفاده شده است و این ظرفیت باید هرچه بیشتر و بهصورت علمی مورداستفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از عطاریهای موجود در کشور بدون مجوز، محصولاتی گیاهی را بهعنوان داروی مورد استفاده برای درمان بیماریها عرضه میکنند، این در حالی است که این موضوع باید بهصورت علمی مورد استفاده قرار گیرد و در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ضمن عصاره گیری از گیاهان با خاصیت درمانی و انجام کار پژوهشی، مجوزهای لازم از وزارت بهداشت اخذ و محصول نهایی در قالب داروی با مجوز و بر اساس استانداردهای دارویی کشور توزیع شود.