بهار امسال با همه بارشهای بهاری و شکفتن شکوفهها، همراه با خسارتهایی برای کشاورزان و آبزی پروران بود.
داوود تقیای با اشاره به اینکه سیلاب ۲۳ و ۲۴ فروردین هم به مزارع پرورش ماهی، قناتها و جادههای بین مزارع خسارت زده است، افزود: ۳۶ مزرعه پرورش ماهی استان خسارت زیادی در این سیلاب دیدند و به این مزرعههای پرورش ماهی بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال خسارت وارد شد.
به گفته پرورش دهندگان ماهی برای داشتن تولید صادراتی باید وزن ماهیها را به نزدیک ۲ کیلوگرم برسانند و در این سیلاب، خسارت بیمه به آنها تنها به ازای هر قطعه ماهی به وزن ۲۵۰ گرم و یا ۵۰۰ گرم پرداخت میشود.
به گفته دامپزشک شرکت بیمه در قانون بیمهای کشور تنها دو مورد بیمه اجباری و یا تکمیلی ماهیان و برای وزن ماهیهای ۲۵۰ گرمی و ۵۰۰ گرمی وجود دارد و شرکت بیمه هم بر این اساس خسارت را پرداخت میکند.
سعید جزایری افزود: بیمه کشاورزی برای ماهیهای بالای ۵۰۰ گرم باید در وزارت جهاد کشاورزی با نمایندگان بیمه مصوب و در کشور اجرا شود و تا آن زمان در تمام کشور سقف بیمه ماهیان تا وزن ۵۰۰ گرم است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هم گفت: ما در قانون پنجم توسعه بیمه محصولات کشاورزی و اجباری شدن بیمهها را تصویب کرده ایم و در قانون سقفی برای وزن ماهیان در نظر گرفته نشده است و این موضوع آیین نامه داخلی بیمه هاست.
حجت الاسلام آزادیخواه افزود: ما آمادگی داریم این موضوع را پیگیری و خسارات متناسب با سرمایه گذاری برای مزرعههای پرورش ماهی داشته باشیم.
از سوی دیگر به گفته باغداران بیمههای کشاورزی که دریافت کرده اند بخش کوچکی از خسارتهای آنها را جبران میکند.
کارشناس بیمه کشاورزی استان هم گفت: بیمه کشاورزی محصولات باغی و زراعی تنها بخشی از زیانها را شامل میشود و در واقع بیمه یک پوشش برای کاهش خسارت است و ما در کشور هنوز هیچ بیمه کشاورزی کامل برای جبران خسارتها نداریم.
وحید رستمی افزود: بیمه گذاران در صورت مشاهده هر گونه خسارت سرمازدگی و یا سیلاب باید سریع به دفاتر بیمه مراجعه کنند و کارشناسان بیمه از باغ یا مزرعه خسارت دیده بازدید کند و برآورد خسارت شود، دغیر این صورت پرداخت خسارت به بیمه گذار با مشکل مواجه میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: خسارت به باغها و مراکز پرورش ماهی استان پس از معرفی به بیمه حداکثر تا دو ماه پرداخت میشود.
حمید پورحسینی افزود: بر اساس قانون پرداخت خسارت به بیمه شدگان مقدور است و کمکهای دولت برای بلایای طبیعی از جمعه سیل و سرمازدگی تنها به حساب شرکت بیمه ای واریز میشود.