اولین نشست هماندیشی آموزش و مهارت آموزی با محوریت شورای توسعه سواحل مکران، با حضور دانشگاهها و صنایع مرتبط مستقر در سواحل مکران به میزبانی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در محل سالن فرخی این دانشگاه، برگزار شد.
علی اکبر سلیمانی با اشاره به اینکه توسعه همه جانبه سواحل مکران مورد تاکید است، افزود: این طرح با هدف محرومیتزدایی و توسعه متوازن شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان شامل میناب، سیریک، جاسک شروع به کار کرد.
وی ادامه داد: نهادهای تخصصی مثل فنی و حرفهای و دانشگاه و از همه مهمتر صنایع، پای کار آمدند تا بتوانند ضرب آهنگ توسعه را دو برابر و در تسریع بخشیدن آبادانی این منطقه ایفای نقش کنند.
معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور نیز گفت: در حوزه فنی وحرفهای در تعامل بسیار خوب با دبیرخانه سواحل مکران هستیم و براساس نیاز منطقه برای آموزش جوانان اقدام میکنیم که این حرکت باهمگرایی و همافزایی رشد چشمگیری داشته است.
محمدرضا شاهپسند ادامه داد: با توجه به نیاز منطقه از حرکات موازی این جلسات باید جلوگیری کنیم و باید از بخشهای مثبت همدیگر استفاده و روند توسعه را تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: در بخشهای نوظهور و صنایعی که قبلا وجود داشتند براساس تقاضا و نیاز صنایع حرکت کنیم که در وهله اول شناسایی این نیازها مهم است
شاهپسند تصریح کرد: در مرحله اول باید نیروی کاری را آموزش دهیم که در راهاندازی بنگاه صنعتی مورد نیاز است و در مرحله بهرهبرداری نیروهای کار متفاوت و متخصص مربوط به آن کار را آموزش داده تا توسعه هماهنگ با سایر بخشها اتفاق افتاده و منطقه را متحول کند.
رییس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار نیز گفت: از چهار سال پیش این دانشگاه به صورت جدی تغییرات سرفصلهای دروس تخصصی دریایی را بهصورت مرتب رصد، بازنگری و اصلاح می کند تا رشتههای تخصصی در راستای ماموریت و اهداف سند توسعه سواحل مکران باشند و دورههای تخصصی دریایی علاوه بر تقاضامحوری، ماهیت کار آفرینی، مولد و ثروتآفرین باشند.
منصور کیانی مقدم تصریح کرد: این دانشگاه ضمن برخورداری از زیرساختهای آموزشی و پژوهشی مناسب، آمادگی آن را دارد تا هاب آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص در زمینههای متنوع علوم و فنون دریایی در کشور، باشد.