نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی استان قم برگزار و در این نشست پیشنهادهای نمایندگان نهادها و دستگاههای مختلف برای بهتر برگزار شدن جشنهای دهه کرامت ارائه شد.
وی با بیان اینکه شعار «حضرت معصومه (س) بهترین دختر دنیا» شعار محوری روز دختر معین شده است، گفت: شعار «اخلاق، نشاط و امیدآفرینی» هم به عنوان شعار دهه کرامت امسال تعیین شده و همه اتفاقاتی که در کشور و استان میخواهد رقم بخورد باید با محوریت این شعار انجام شود.
معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه روز میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها روز یکشنبه است، ولی برنامههای روز دختر از روز پنجشنبه قبل از آن شروع میشود، گفت: آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها برنامه ریزی جامع و کاملی انجام داده تا با توجه به اتفاقاتی که در سال گذشته در کشور رقم خورده است امسال بیشتر به روز دختر پرداخته شود و جشنهای این روز پر رنگ برگزار شود.
امسال ۴۰ کشور میزبان سفیران کریمه اهل یبیت (س) خواهند بود
وی ادامه داد: به منظور باشکوهتر برگزار شدن جشنهای روز دختر در سراسر کشور سفیران کریمه به ۳۱ استان اعزام خواهند شد و حدود ۴۰ کشور امسال میزبان سفیران کریمه اهل یبیت (س) خواهند بود.
محمودنژاد با بیان اینکه برنامههای جشن روز دختر در سه سطح استانی، ملی و بین المللی برنامه ریزی شده است، افزود: درخواست آستان مقدس بانوی کرامت این است که ما حداقل تداخل برنامههای سازمانها و نهادهای گوناگون با برنامهای حرم مطهر را داشته باشیم، مخصوصا برنامه اصلی در روز میلاد که بعد از ظهر روز دختر برگزار میشود و انعکاس کشوری خواهد داشت.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به شعار «حضرت معصومه سلام الله علیها بهترین دختر دنیا» که برای روز دختر در نظر گرفته شده است، گفت: در راستای شعار روز دختر باید حضرت معصومه سلام الله علیها به عنوان یک دختر الگو برای دختران امروز معرفی شوند.
اجرای پویش «بهترین دختر» در دهه کرامت
وی با اشاره به اینکه پویش «بهترین دختر» در سه بخش برای ایام دهه کرامت تعریف شده است گفت: بخش اول این پویش «فدای دخترم، فدای خواهرم» است که پدران، مادران و دیگر اعضای خانواده با دختران خانه با ذکر خوبیهایی که دارند ابراز محبت و ویدئوی آن را برای حرم مطهر بانوی کرامت ارسال میکنند تا یک موج تربیتی را در کشور رقم بزنند.
احمدی افزود: بخش دوم این پویش برگزاری جشنهای دخترانه است که افراد میتوانند نماهنگ یا تصویری از آن بفرستند و در این پویش شرکت کنند و بخش سوم هم سرودی است که برای این روز تهیه شده و علاقه مندان میتوانند با همخوانی آن سرود و ارسال کلیپ آن در سایت حرم مطهر در این پویش شرکت کنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ دستگاه برای برگزاری بهتر جشنهای روز دختر و دهه کرامت همراهی خواهند کرد، افزود: ۳۱ میز از طرف ۳۱ استان در حرم مطهر تعبیه شده است که برنامههایی که در استانها میخواهد به انجام رسد هماهنگ کنند.
سپس ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری قم هماهنگی میان دستگاههای مختلف برای اجرای برنامههای دهه کرامت را ضروری دانست و گفت: مجموعه برنامههای دهه کرامت دو بخش است که بخش اول جشنهای داخل حرم و بخش دوم برنامههای داخل مساجد، محلهها و .. است بنابراین هر دستگاهی که برنامهای خارج از حرم مطهر دارد باید با هماهنگی کانون مساجد باشد.
معاون اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری قم با بیان اینکه از فردای روز شهادت امام صادق علیه السلام نصب پرچمها و آذین بندی معابر در سطح شهر آغاز میشود، گفت: جشنهای روز دختر از سه روز قبل از میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها شروع میشود و برای این برنامهها نباید از ظرفیت امام زادگان نیز غافل شد.
وی افزود: با هماهنگی انجام شده در ایام دهه کرامت و جشنهای روز دختر در اطراف میدان امام موکبهای پذیرایی به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز برپا خواهد شد و از زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه سلام الله علیها پذیرایی خواهند داشت.
در ادامه حجت الاسلام ذاکری رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه همه دستگاهها توجه کنند که همه برنامههای روز میلاد بانوی کرامت با محوریت دختران باشد، افزود: کمیتههای تخصصی جشنهای دهه کرامت از فردا آغاز به کار میکنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بین المللی حاضر در قم استفاده از این ظرفیتها برای حضور مهمانان بین المللی را ضروری دانست و گفت: باید فضایل حضرت معصومه سلام الله علیها و راه ارتباط با ایشان را به دختران معرفی کنیم و عموم مردم را در پاسداشت این روز مشارکت دهیم و بستر را برای حضور حداکثری مردم در برنامهها فراهم کنیم.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم با اشاره به استقرار دبیرخانه ستاد بزرگداشت دهه کرامت در دبیرخانه کانونهای مساجد گفت: این جنب و جوش از دل مساجد میتواند آغاز شود و در سطح محلهها گسترش پیدا کند.
در ادامه حجت الاسلام محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه کانونهای مساجد با توجه به ظرفیت شبکهای که دارند ظرفیت بالایی را در خود جای داده است گفت: ۲۰۰ کانون فرهنگی هنری خواهران در استان قم وجود دارد که رتبههای بالایی در سطح کشوری دارند و ما با کمک برخی از این کانونها سرودی با محوریت حضرت معصومه سلام الله علیها برای دختران کوچک آماده میکنیم.
نماینده کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه به خاطر معرفی نکردن مناسب شخصیت بی بدیلی مانند حضرت معصومه سلام الله علیها اسلام به بی توجهی به مقام زن و دختر متهم شده است، گفت: اگر ما بخواهیم جایگاهی را ترسیم کنیم که شخصیت زن و دختر در نظام اسلامی را به تصویر بکشیم آنجا حرم حضرت معصومه است بنابراین باید در حرم مأمنی ایجاد کنیم که از اقشار مختلف به آنجا بیایند و دختران در آن مکان احساس راحتی کنند و حرفهای خود را بزنند و از معارف ناب اسلامی استفاده کنند.
در ادامه سایر حاضران در این نشست از دستگاههای مختلف اجرایی استان قم به بیان دیدگاههای خود برای برگزاری جشنهای دهه کرامت و روز دختر از جمله برگزاری جشن همنامان حضرت معصومه (س)، برگزاری جشنواره کتاب خوانی رضوی، مسابقات کتابخوانی با موضوع دختر، برگزر جشن روز دختر در ورزشگاه حیدریان قم، برنامه ریزی جشنهای محله ای، استفاده از طلاب خارجی و خاطره گوی از مسلمان شدن و اختیار کردن حجاب، ایجاد زنجیره انسانی از طلاب و دانشجویان، اعطای نشان خادمیاری به دختران برای خادمی چند ساعته در حرم مطهر، ایجاد پاتوقهای فرهنگی ویژه دختران در سطح شهر و موارد دیگر پرداختند.
همچنین اعزام مبلغ خواهر به روستاها و مناطق محروم، تقدیر سازمانها و نهادها از دختران پرسنل که نامشان معصومه است، تولید برنامههای حرم شناسی و معصومه شناسی در صدا و سیما، اعزام سفیران کریمه خواهر به مراکز مختلف در سطح استان و کشور، شناسایی دختران بی بضاعت و دعوت انها به مهمانی حرم حضرت معصومه، برپایی موکبهای فرهنگی، برپایی جامهای ورزشی در دهه کرامت ویژه دختران و برپایی جشنهای دخترانه از دیگر پیشنهادها برای جشنهای دهه کرامت در این نشست بود.