شرکت بزرگ داروسازی الی لیلی (Eli Lilly) اعلام کرد:پس از دستیابی به نتایج امیدوارکننده در یک کارآزمایی بالینی جدید، به دنبال تاییدیه برای ارائه داروی جدید کاهش وزن خود به بازار است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، امروزه چاقی یکی از مشکلات مردم سراسر جهان محسوب میشود و به همین دلیل پژوهشگران متعددی در گوشه و کنار جهان در جستجوی کشف دارویی برای مقابله با این عارضه هستند. به تازگی یک شرکت آمریکایی مدعی شد، داروی جدیدی شناسایی کرده است که بدون عوارض جانبی میتواند موجب کاهش وزن مصرف کنندگان شود.
ترکیب داروی موسوم به Tirzepatide که در حال حاضر برای درمان دیابت نوع ۲ با نام تجاری Mounjaro تایید شده است، برای کنترل قند خون یک بار در هفته به صورت تزریقی مصرف میشود. بررسیهای جدید نشان میدهد: این دارو قادر به کنترل چاقی بوده و شرکت دارو سازی الی لیلی در این رابطه گفت کارآزمایی داروی فوق در یک دوره ۷۲ هفتهای بر روی بیش از ۹۰۰ شرکت کننده دارای اضافه وزن و چاق مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد: افرادی که بالاترین دوز را دریافت کردند، به طور متوسط ۱۵.۷ درصد از وزن بدن خود یا ۱۵.۶ کیلوگرم، را از دست دادند و خوشبختانه شایعترین عوارض جانبی این دارو مشکلات خفیف تا متوسط دستگاه گوارش مانند تهوع و اسهال است.
نتایج یک کارآزمایی بالینی پیشین داروی فوق روی شرکت کنندگان چاق و دارای اضافه وزن که دیابت نداشتند، در یک مجله علمی در ژوئن ۲۰۲۱ منتشر شده و کاهش وزن بیشتری را نسبت به مطالعه اخیر نشان داد که حدود ۲۱ درصد بود. از نظر فنی این دارو نیز مانند سایر داروهایی که برای کاهش وزن استفاده شده اند، از تیرزپاتید یا نوعی هورمون گوارشی GLP-۱ تقلید کرده و گیرندههایی را در مغز فعال میکند که در تنظیم اشتها نقش دارند.
امروزه بسیاری از متخصصان آنالوگهای GLP-۱ را به عنوان یک عامل بسیار مهم در کنترل وزن میدانند، زیرا این ترکیب منجر به کاهش وزن بسیار بیشتری نسبت به داروهای موجود در بازار میشود. برآوردهای انجام شده نشان میدهد بازار جهانی درمان چاقی میتواند تا سال ۲۰۳۰ به ارزش ۵۴ میلیارد دلار برسد. در این میان ساخت داروهای ضد چاقی مخالفانی جدی نیز داشته و برخی کارشناسان نگران این هستند که افراد عادی که اضافه وزن ندارند نیز از داروهای فوق برای کاهش بی دلیل وزن استفاده کنند.
منبع: sciencealert