مراسم بزرگداشت سفیر امامت، آقا ملامجدالدین مکی (ره) امشب در ساری برگزار میشود.
این مراسم امروز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت بعد از نماز مغرب و عشاء در مقبره آقا ملامجدالدین مکی (ره) واقع در خیابان ملامجدالدین ساری برگزار میشود.
حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری در این مراسم سخنرانی میکند و حاج رضا بذری به مداحی خواهد پرداخت.
ملامجدالدین مکی (ره)
در کنار آرامگاه و گلزار شهدای شهر ساری، مقبرهای با گنبد سبز رنگ بنا شده که مربوط به سفیر امام صادق علیه السلام، جناب ملامجدالدین کوفی است. این مقبره مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است که در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۵۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنا به روایات، ملامجدالدین کوفی از طرف امام صادق علیه السلام در سال ۱۳۰ ه. ق به همراه نامهای برای ارشاد مردم ساری و آمل به تبرستان آمد و در ساری از دنیا رفته و در این شهر به خاک سپرده شد.
ملا مجدالدین که مردی با ایمان بود و چشم و دلی روشن داشت؛ پیام امام را آورده بود برای اهالی ساری و آمل که پیوندی دیرینه با اهل بیت داشتند و چراغی از یاد آنها در دل شان روشن بود که گرم شان میکرد و حیات شان را معنا میداد. آنچه گفته شد مختصری از شرح حال عالمی بزرگوار است که آنچه امروز ما بدان ایمان داریم، نتیجه مجاهدتها و تلاشهای او و امثال اوست.
عالم وارستهای که به شایستگی به وظیفهای که بر گردنش نهاده شده بود عمل کرده است و اکنون زنده نگهداشتن نام و یاد وی و معرفی ایشان به نسل حاضر و نسلهای آتی وظیفه امروز ماست. شخصی، چون ملامجدلدین و بزرگانی، چون او نه تنها متعلق به یک شهر و استان اند؛ به آئین فراگیر تشیع تعلق دارند و گرامیداشت آنان نیز همتی فراگیر میطلبد.
آرامگاه ملامجدالدین
آرامگاه ملامجدالدین رحمة الله علیه در بخش مرکزی "شهر ساری" خیابان ملامجدالدین واقع شده است. در مدخل اصلی بنا کتیبهای مشاهده میشود: بقعه مبارکه آقا ملامجدالدین مکی و سیدسلطان محمد رضا تأسیس۱۳۸۰ه. اوقاف ساری بنای قبلی را که از خشت و گل بوده تخریب و بنای کنونی را در سال۱۳۸۰ساخته است. سراسر بقعه با سنگهای مرمرتزئین شده و صورت دو قبر در جانبین بقعه مشاهده میشود که در سمت راست قبر ملامجدالدین و سمت چپ قبر امامزاده سلطان محمدرضا قرار گرفته است. بر بالای فضای این دو قبر، گنبدخانه بقعه قرار دارد. دور تا دور بقعه را پنجرههایی جهت نور تعبیه نموده اند. در دیوار جنوبی بقعه کتیبهای که حکایت از نامه امام جعفرصادق به مردم ساری داردنصب است.
پیش از ساخت بنای فعلی که با آجر، بتون و فلز ساخته شده، مقبره دیگری در این مکان وجود داشت که برخی از نویسندگان معاصر مانند "مشکوتی" آن را در جزو یکی از بناهای اوایل اسلام در مازندران میدانند.
مشکوتی در کتاب فهرست بناهای تاریخی و اماکن باستانی ایران در این باره مینویسد: «بنای کنونی "بنای قدیمی" بقعه مختصری است که دارای ایوانی میباشد. در این ایوان کتیبهای به خط رقاع گچبری شده. بنای قدیمی این بقعه در عداد ابنیه اوائل اسلام به شمار آمده است. طبق کتیبه داخلی بقعه این مکان مقبره ملامجدالدین مکی است.
غلامحسین افضل الملک
علاوه بر مشکوتی جهانگردان داخلی و خارجی دیگر نیز از این مقبره بازدید کرده اند. غلامحسین افضل الملک؛ رئیس دفتر ایالتی مازندران در سفرنامه خود در یادداشتی به تاریخ ۱۳۳۱ هجری قمری درباره اصل این فرمان چنین مینویسد: «در بیرون شهر ساری مزاری است که ملامجدالدین در آن جا دفن است. گویند نماینده حضرت امام صادق (ع) در سنه صد و سی هجری به این شهر آمده که مردم را ارشاد و هدایت کند. سواد توقیع امام در ایوان آن مزار نوشته شده است. آدمی فرستادم که آن سواد توقیع را برای من بیاورد.... این صورت را برای من آوردند که بعضی از عبارات آن سقط شده است. اصل آن توقیع در خانه یکی از اهالی ساری است که من اصل آن را دیدم. پای آن توقیع صورت مهری است که خوانده نمیشود...»
مِلگونف
همچنین مِلگونف که یکی از جهانگردان خارجی است، در عصر قاجار از مقبره ملامجدالدین دیدن کرده است. او میگوید: «ملامجدالدین در طرف شرق ساری نزدیک دروازهای است که به فرح آباد میرود. اهالی شهر، مجدالدین را امام میخوانند. زیرا معتقدند که بیشتر ایرانیان "مازندرانی ها" را او به دین اسلام دعوت کرد». در نزدیک مقبره ملا مجدالدین نیز صومعهای است که مقبره شاهزاده سلطان محمدرضا و قبر درویش کیفعلی شاه در آن است. قبر او را سنگی بزرگ میپوشاند که روی آن به خط فارسی نوشته اند: «گویند سنگی داشته است که هر فلزی را به کمک آن زر کردی و در وقت مردن به رود تیجن "تجن" انداخت و راز آنرا به هیچ کس نگفت».