معاون مرکز مدیریت راههای کشور : داده کاوی اطلاعات دوربین های نظارتی و حمل و نقل هوشمند جاده ای در سامانه داپ انجام می شود که وضعیت تحلیل ترافیک و حمل و نقل جادهای را بر عهده دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای مهندس مخبر معاون مرکز مدیریت راههای کشور در برنامه صدای راهبران رادیو ایران درباره سامانه نظارتی داپ توضیحاتی را بیان کرد.
سوال: آقای مهندس سامانه نظارتی داپ این سامانه چیست؟
مهندس مخبر: یک مقدمهای در ابتدا از سامانه حمل و نقل هوشمند عرض کنم خدمت شما، ما یک سری تجهیزات حمل ونقل هوشمند در راههای کشور نصب کردیم و در حال توسعه آن هستیم ازجمله سامانههای تردد شماری، سامانههای دوربینها و نظارت تصویری این سامانهها که در واقع اطلاعات بسیار با قیمتی در خصوص وضعیت ترافیک و ترافیک جادهای به ما میدهد ما برای این که بتوانیم این اطلاعات را تحلیل کنیم و به اصطلاح داده کاوی روی این اطلاعات انجام بدهیم سامانه داده کاوی اطلاعات حمل ونقل هوشمند جادهای ایجاد کردیم تحت عنوان سامانه داپ که با همکاری دانشگاههای معروف و شرکتهای دانش بنیان این سامانه ایجاد شده و مرتب وضعیت رصد ترافیک و تحلیل ترافیک جادهای را انجام میدهد . مهمترین کاربردها و خروجیها این سامانه در تحلیل آمارهای ترافیکی است به طور نمونه ایام خاصی مثل اربعین که حجم زیادی زائرین جابه جا میشوند، پارسال بیش از سه میلیون و پونصد هزار زائر مشرف شدند به عتبات عالیات و برگشتند نیاز بود که ناوگانی مدیریت برنامه ریزی حمل ونقل را انجام دهد .یکی از کارهای این سامانه این بود که برنامه ریزی منظمی برای مبدا و مقصد این زائرین انجام دادیم چه زمانی که زائرین منتقل شوند چه تعداد ناوگانی را برای جابجایی زائران تهیه کنیم و اگر مشکلاتی وجود داشته باشند بتوانیم انعکاس دهیم . همین کار در ایام نوروز که پیک ترافیک را داریم در وضعیت رصد ناوگان انجام میدهیم و حتی صحت سنجی صورت وضعیتهای مسافری که در واقع صورت وضعیتی میگیرند که این ناوگان درگاههای مبداو مقصد طی کنندو مطمئن بشویم که این سفر در زمان خودش و در مسیر خودش انجام شود از طریق همین سامانه انجام میشود کارهای دیگر که در واقع کاربردهای این سامانه هست تحلیلهای رفتاری رانندگان هست براساس سامانهها و سوابق رانندگی شان و مثلا تخلفات سرعت است که در این سامانه تخلفات سرعت، سرعت مجازها تحلیل میشود و یک جور هوشمندسازی و مدیریت سرعت در این سامانه صورت میگیرد . از کاربردهای مهم دیگری این سامانه محاسبه زمان سفر بهینه برای راه و تحلیل سفر داریم که این هم با توجه به اطلاعاتی که از سامانهها میگیریم در این سامانه ارزیابی میشود و آن زمان سفرهای بهینه در واقع میآید و آن مسیر بهینه در اختیار ناوگان قرار میگیرد موضوع مهم دیگری بحث جابه جاییهای بار در کشور است بیش از ۴۰۰ هزار ناوگان باری داریم که موظف هستند جابه جایی کالاها را با بارنامه انجام بدهند و طبق بارنامهها و اسناد معتبر دولتی این جابه جایی انجام بشود. این بار باید از آن مبداو مقصد مورد نظر و در زمان مشخص جا به جایی انجام شود به ویژه کالاهای اساسی و در موعد مقررش برسد . با سامانه داپ صحت سنجی این جابه جاییهای بار انجام می شود که این بار از مبدا خودش بار گیری شده و در مقصد تخلیه صورت گرفته و در زمان مناسب و در مسیر مناسب این جابه جایی صورت گرفته و اگر خدایی نکرده تخلفی صورت گرفته باشد این تخلف احصاء میشود وآن متخلف به آن کمیسیونهای مربوط معرفی میشود.
سوال: کل کشور به این سامانه متصل است؟
مهندس مخبر: بله، چون که سامانههای حمل و نقل هوشمند در کل راههای شریانی نصب شده به تبع این ما اطلاعات کلیه راههای کشور در این سامانه بارگذاری کردیم و در واقع رصد کلیه ناوگان در کل کشور را به صورت آنلاین و برخط داریم.
سوال: و چند دوربین نظارتی متصل است به سامانه داپ؟
مهندس مخبر: ما بیش از ۲۱۲۷ دوربین به این سامانه متصل هست که اطلاعاتش را در اختیار این سامانه قرار میدهد.
سوال: و خوب نتیجه این تخلفاتی که در سامانه داپ ثبت میشود آقای مهندس چطور به اطلاع متخلفین میرسد و آیا آنجا ذکر شده که جریمه چی هست و آیا اطلاعات را از پیش به کاربران جاده دادید؟
مهندس مخبر: در حوزه رانندگان عمومی تمامی رانندهها مجوز فعالیت، کارت هوشمند با اطلاعات مد نظر داریم شماره تماس هایشان در این سامانه وجود دارد چنانچه رانندهای مظنون به تخلف باشد پیامکی برای این رانندهها ارسال خواهد شد که شما در واقع مظنون هستید و با اسناد مرتبط باید مراجعه کنید به ادارات کل استانی که در واقع رسیدگی بشود چنانچه متخلف باشند جریمهای هم برایشان با توجه به نوع تخلف در نظر گرفته شده است.