معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت : بهبود راندمان آبیاری از اولویتهای بخش کشاورزی است
شاهپور علایی مقدم در سفر به استان فارس و در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان فیروزآباد و قیروکارزین با اشاره به اینکه تنوع محصولات تولیدی در این شهرستانها بالا است، تصریح کرد: راندمان پایین آبیاری در این شهرستانها ناشی از کافی نبودن استخرهای ذخیره آب، انتقال آب از طریق کانالهای خالی و بی بهره بودن از خطوط لوله گذاری است.
وی با بیان اینکه با این میزان آب مصرفی باید تولیدی دو برابر میزان تولید فعلی داشته باشید، تصریح کرد: این خلا باید از محل تسهیلات کم بهره و اجرای طرحهای تامین آب کوچک دنبال شود که در این خصوص حمایتهای لازم صورت میگیرد.
علایی مقدم با اشاره به اینکه سدهای سلمان فارسی، هایقر و تنگاب برای تحول در بخش کشاورزی ایجاد شده است، ابراز کرد: این سدها خود برای کشاورزی، سد شده اند و درخواست من این است که کارگروه بحران برای حل این مشکل تشکیل شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشاورزی کار ریاضتی و مقاومتی است چرا که با متغییرهای محیطی سروکار دارد، اظهار کرد: بنا به اعلام سازمان خوابار و کشاورزی جهان (فائو) در هر منطقهای که میزان بارندگی زیر ۵۰۰ میلی متر باشد درآن منطقه نباید کشاورزی کرد.
به گفته وی؛ میزان بارندگی در ایران ۲۳۰ میلی متر و یک سوم دنیا است و تمام مخاطرات بخش کشاورزی دنیا در ایران سه برابر میشود.
علایی مقدم با اشاره به اینکه کشاورزی در ایران کار بسیار سختی است با این حال کشاورزان ما دستاوردهای بسیار بزرگی را داشتند، اضافه کرد: آب تجدید پذیر برای هر ایرانی در ۵۰ سال گذشته ۱۹ هزار میلیارد متر مکعب بود که در حال حاضر به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب رسیده، اما تولیدات کشاورزی از ۴۶ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است.
این مقام مسئول افزود: بر اساس آمار فائو، ایران جزو ۷ کشور تولید کننده مهم محصولات کشاورزی در دنیا است و علی رغم این اقلیم سخت در ۲۲ محصول مقام اول تا دهم را دارد.
وی با بیان اینکه کشاورزی محور استقلال است که باید در صدر قرار گیرد و این امر نیاز به همت همگانی دارد، اظهار کرد: چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار در سراسر کشور فعالیت میکنند و هر یک از کشاورزان ضامن تامین غذای ۲۳ نفر ایرانی هستند.