کتاب «دیپلماسی اقتصادی و سیاستگذاری خارجی» به عنوان اولین کتاب مشترک دانشگاه امام صادق و وزارت امور خارجه منتشر شد.
نشر Macmillan این کتاب را سال ۲۰۲۰ منتشر کرده و ترجمه آن با دیباچهای از مهدی صادقی شاهدانی رئیس شورای علمی اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق همراه شده است.
کتاب حاضر دومین اثر دانشگاهی در حوزه موضوعی دیپلماسی اقتصادی و اولین نتیجه همکاری مشترک دانشگاه امام صادق با مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه است.
زمینه حقوقی نویسنده و انگیزههای وی در طراحی گونهای کارآمد از فعالیتهای دیپلماتیک کشورهای درحال توسعه در اقتصاد جهانی به وضوح در متن این کتاب به چشم میآید. بر این اساس، تلفیق نگاه مدیریت بازرگانی، علوم اقتصادی و حقوق بینالملل در مترجمین به دنبال آن بوده است که فهمی میان رشتهای از نکات سیاستگذاری خارجی را پشتیبانی کند.
در بخشی از این اثر ترجمهای آمده است: «هدف اصلی دیپلماسی اقتصادی، توسعه روابط اقتصادی با کشورهای منتخب بر مبنای دیپلماسی دوجانبه و بینالمللی است. از این رو، دیپلماتها باید مذاکرهکنندگان شایستهای مجهز به دانش و مهارتهای این حوزه باشند».
مهدی صادقی شاهدانی استاد تمام علوم اقتصادی و رئیس اندیشکده دیپلماسی اقتصادی در دیباچه این اثر اشاره داشته است که: «دیپلماسی اقتصادی از ظرفیت فوقالعادهای برخوردار است تا بتوان با تکیه و تأکید بر آن، گلوگاههایی از سازوکارهای معیوب در حکمرانی کشور را نشانهگذاری و کوشش بر علاج آن نمود».
همچنین خلیل شیرغلامی معاون پژوهشی مرکز مطالعات وزارت امور خارجه در سرآغاز این کتاب آورده است: «در عصر حاضر، مهمترین مأموریت و کارکرد دیپلماسی در دنیا، ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشورهاست. منشأ بسیاری از رقابتهای سیاسی نیز منافع اقتصادی است و سیاست خارجی بیش از هر زمانی در خدمت اقتصاد و توسعه و رفاه شهروندان قرار گرفته است… مترجمان کتاب تلاش ارزشمندی به عمل آورده اند تا با دقتی تحسین برانگیز مفاهیم کتاب را به روشنی رسانده و ترجمهای یکدست و قابل فهم از کتاب پیش روی خواننده قرار دهند».
کتاب «دیپلماسی اقتصادی و سیاستگذاری خارجی» در ۲۹۷ صفحه تنظیم و منتشر شده است.