دبیرکل سازمان ملل، بر لزوم آتش بس دائم در سودان و از سرگیری گفتگوها در این کشور تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، آنتونیو گوترش در مصاحبه اختصاصی با این شبکه، گفت، اجازه بدهید پیش از آغاز مصاحبه پیامی به همه سودانیهایی بدهم که صدای من را میشنوند، میخواهم همبستگی عمیق خودم و سازمان ملل را با آنان اعلام کنم. زمانی که کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل بودم، چند بار به این کشور سفر کردم و همواره از میهمان نوازی سودانیها شگفت زده میشدم. شاهد حضور آوارگانی از چاد و اریتره در سودان بودیم که گاهی سودانیها منابعی را که در اختیار داشتند با آنان شریک میشدند. امروز شاهد آن هستیم که این ملت سخاوتمند و شجاع، متحمل رنجهایی شده است که این شرایط، شوک آور و بسیار ناراحت کننده است. سازمان ملل، سودان را رها نخواهد کرد و هر کاری بتواند برای ارائه کمکهای انسانی به ملت سودان انجام خواهد داد. کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل تضمین خواهد کرد کمکرسانی عزتمدارانه از آوارگان سودانی که از مرزها رد میشوند، صورت میگیرد. میخواهیم این جنگ پایان یابد و هر کاری بتوانیم برای توقف دائم آتش بس انجام خواهیم داد. سودان باید به گفتگو بازگردد و ثبات در آن برقرار شود و زمینه برای انتقال دموکراتیک ایجاد شود. ملت سودان برای رسیدن به این هدف، مبارزه میکرد.
گوترش افزود: سه آتش بس در سودان تاکنون در توقف درگیریها موفق نبوده است. همه برای رفتن به سودان به منظور گفتگو با عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی و محمد حمدان حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع، آماده هستند. آنچه در سودان رخ میدهد، جنگ بین دو ژنرال نیست، بلکه بحرانی است که زندگی همه مردم را تحت تاثیر قرار میدهد. ادامه درگیری در سودان، باعث تشدید مشکلات اقتصادی این کشور خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: نگران دخالت گروههای مزدور در سودان هستیم. ژنرالها در سودان باید به دعوتهای کشورهای منطقه گوش کنند. حل مشکلات در قاره آفریقا باید با میانجیگریهای آفریقایی صورت گیرد. درگیری در دارفور همواره تهدیدی برای منطقه است. سودان جنوبی مشکلات حل نشدهای دارد که نمیخواهیم در این جنگ درگیر شوند. تلاش میکنیم، مرکز جدیدی برای سازمان ملل در پورتسودان ایجاد کنیم. همه کارکنان سازمان ملل را که حضورشان اساسی نبود، از سودان خارج کردیم. البرهان و حمیدتی در تخلیه کارکنان سازمان ملل با ما همکاری کردند. پیش بینی نمیکردیم، اوضاع در سودان از کنترل خارج شود. بعضی طرفها در تشدید درگیری بین البرهان و حمیدتی ایفای نقش کردند. جنگ در سودان بین دو ژنرال نیست و طرفهای دیگر هم در آن دست دارند. کاروانهای کمک رسانی در سودان به حفاظت نیاز دارند تا به افراد نیازمند برسند.
دبیرکل سازمان ملل گفت، با البرهان و حمیدتی گفتگو کردم و هر دو طرف بر تمایل به آتش بس تاکید میکردند، اما یکدیگر را به نقض آتش بس متهم میکردند. آنچه رخ میدهد باعث فروپاشی سودان خواهد شد و خطر زیادی وجود دارد که سودان درگیر جنگ قومیتی شود. اهمیت زیادی وجود دارد که در امور سودان، دخالت خارجی صورت نگیرد. اتیوپی هم شرایط کنندهای دارد و از مشکلاتی که بین دولت و مخالفان ایجاد شده است، رنج میبرد. چاد هم تحت تاثیر هر جنگ احتمالی در دارفور قرار خواهد گرفت. سازمان ملل از این درگیری غافلگیر شد.